Το ΔΗΚΟ απαντά στην υπόγεια επίθεση του Χάρη Γεωργιάδη: Να ρωτάς πριν μιλάς τον υπουργό Οικονομικών

Η σημαία του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου. Φωτογραφία via ΔΗΚΟ




Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης στη σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο με τους αρχηγούς των κομμάτων ημερομηνίας 20 Ιουνίου 2022 από την οποία απουσίαζε ο Χάρης Γεωργιάδης, χαιρέτισε την υπεύθυνη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ευχαρίστησε τα κόμματα για τη συνεργασία τους.

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), που απαντά στην υπόγεια επίθεση του υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Χάρη Γεωργιάδη.

Σημειώνει το ΔΗΚΟ:

Επισήμανε πως, χάριν της υπεύθυνης στάσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προχώρησαν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις οι οποίες προβλέπονταν στο ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σημείωσε πως παραμένει μόνο μια εκκρεμότητα, σε ότι αφορά τη διαχείριση πληροφοριών από ταμεία εξαγοράς δανείων.

Σημειώνεται, πως γι’ αυτά τα νομοσχέδια, το ΔΗΚΟ έχει καταθέσει συμβιβαστική πρόταση προς την Κυβέρνηση, με την οποία θεωρούμε ότι ρυθμίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα σε ικανοποιητικό βαθμό.

Στην ειδική σύσκεψη των κομμάτων για το Ταμείο Ανάκαμψης που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη στις 29/6/22 από την οποία και πάλι απουσίαζε ο Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Οικονομικών εξήρε για ακόμη μια φορά τη θετική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και συμφώνησε, όπως μας είπε σε εκείνη τη συνεδρία, σε μία από τις βασικές πτυχές της συμβιβαστικής πρότασης που είχε καταθέσει το ΔΗΚΟ και συγκεκριμένα για τη δημιουργία ειδικού Δικαστηρίου για τα ΜΕΔ.

Ακούσαμε στη συνέχεια με έκπληξη τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Χάρη Γεωργιάδη να επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταφεύγοντας, προφανώς, ο ίδιος σε «προεκλογικά παιγνίδια εις βάρος της οικονομίας».

Στον Χάρη Γεωργιάδη όμως, απαντά ο Υπουργός της Κυβέρνησης του, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πετρίδης. Του προτείνουμε λοιπόν στο μέλλον πρώτα να συντονίζεται μαζί του, πριν να επιδίδεται σε προεκλογικούς οίστρους, καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

Η Τουρκία επιδίδεται σε έναν “αλλότροπο τύπο εποικισμού” της Κύπρου, αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: