Τα 100 “θα” του Αβέρωφ Νεοφύτου: Έωλες υποσχέσεις στην εκδήλωση για τα 46 χρόνια από την ίδρυση του ΔΗΣΥ

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου. Φωτογραφία ΔΗΣΥ




Εκατό (100) άξονες πολιτικής σε 8 πυλώνες για την Κύπρο της επόμενης μέρας που είναι η βάση και το θεμέλιο του ενδελεχούς και αναλυτικού προγράμματος διακυβέρνησης που θα ακολουθήσει το ερχόμενο φθινόπωρο εξήγγειλε ανήμερα των γενεθλίων του κόμματος ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πρόκειται για τα 100 “θα” του προέδρου του ΔΗΣΥ. Πρόκειται για έωλες υποσχέσεις στην εκδήλωση για τα 46 χρόνια από την ίδρυση του ΔΗΣΥ

Όπως είπε στο σχέδιο συμπεριλαμβάνονται «εμβληματικές πολιτικές, πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις, τα θεμέλια δηλαδή του μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την Κύπρο της δημιουργίας και των πολλαπλών δυνατοτήτων» Στην ομιλία του επικαλούμενος τον Γλαύκο Κληρίδη ανέφερε ότι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουν το παρελθόν είναι να μιλήσουν για το μέλλον.

Την ίδια ώρα έκανε κάλεσμα προς την πλειοψηφία των πολιτών να συμπαραταχθεί με τον ΔΗΣΥ σε ένα κοινό μέτωπο εναντίον του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης, που έρχεται με τον μανδύα του δήθεν μοντέρνου εξηγώντας ότι το νέο, το διαφορετικό, η αλλαγή, αν δεν συνοδεύονται από πράξεις, από εμπειρία, ικανότητα, αποτελεσματικότητα, είναι απλώς ωραία λόγια και κενά συνθήματα.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε:

Με συγκίνηση σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση.

Εκδήλωση που σκοπό έχει να τιμήσει, με ταπεινότητα και μετριοπάθεια, τα 46 χρόνια από την ίδρυση της παράταξής μας, του Δημοκρατικού Συναγερμού.

• 46 χρόνια που στέγασαν τα όνειρα και τις ελπίδες των συμπολιτών μας.

• 46 χρόνια ανιδιοτελών εθνικών και πολιτικών αγώνων δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Ανθρώπων που έδωσαν το είναι τους για την συλλογική μας προκοπή. Κυρίως αυτές και αυτούς τιμούμε σήμερα. Εσάς τους πρεσβύτερους, αλλά και τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που δεν είναι πια κοντά μας. Σας ευγνωμονούμε.

• 46 χρόνια που δίδαξαν στο πολιτικό σύστημα ενότητα. Εθνική συμφιλίωση. Θεραπεία στις πληγές του διχασμού.

Επέβαλαν τη θέση ότι δεν υπάρχει κανείς μας λιγότερο πατριώτης. Έπεισαν για το σεβασμό στη δημοκρατία. Έδειξαν ότι οι διαφορετικές απόψεις είναι πλούτος και δύναμη για να πηγαίνουμε μπροστά.

• 46 χρόνια που ενθάρρυναν τους συνανθρώπους μας να συνεχίζουν, στα δύσκολα, στις κρίσεις, με αξιοπρέπεια. Και με το κεφάλι ψηλά.

Που τους εξόπλισαν με εργαλεία, μέθοδο και ψυχικό σθένος ώστε να ξαναπάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Όπως αξίζει σε λαούς ελεύθερους.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αποκαλύπτει στην “Καθημερινή” τους λόγους για τους οποίους δεν διεκδικεί την Προεδρία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: