Στοιχειώνει τους Ρώσους το Φιδονήσι: Το’ βαλαν στα πόδια, αλλά δεν άντεξαν να βλέπουν την Ουκρανική σημαία * ‘Έριξαν πυραύλους από αέρος [videos]

Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσιοποίησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από την έπαρση της τεράστιας Ουκρανικής σημαίας στο Φιδονήσι. Screenshot via YouTube




Ένα ρωσικό αεροσκάφος επιτέθηκε στο Φιδονήσι σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

“Τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια μιας εναέριας υπερπτήσεως και αναγνώρισης του νησιού Zmiiny (Φιδονήσι), δέχθηκε επίθεση από 2 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από αέρος. Η αποβάθρα υπέστη σημαντικές ζημιές”, δήλωσε ο ουκρανικός στρατός.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti: «Με φόντο τις στρατιωτικές αποτυχίες και τη μαζική υποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς, το καθεστώς του Κιέβου προσπάθησε να παραδώσει συμβολικά τη σημαία στο Φιδονήσι”.

«Αεροσκάφος της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσε αμέσως επίθεση με πυραύλους στο νησί, με αποτέλεσμα να καταστραφεί κάποιο από το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό, το υπόλοιπο τράπηκε σε φυγή».

Ο ουκρανικός στρατός δεν έκανε καμία αναφορά σε θύματα.

Ο Serhii Bratchuk, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, επιβεβαιώσει νωρίτερα ότι πράγματι η ουκρανική σημαία είχε τοποθετηθεί στο Φιδονήσι.

Οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν το νησί την περασμένη εβδομάδα αφού το κατέλαβαν από την αρχή της εισβολής τον Φεβρουάριο. Οι ρωσικές θέσεις υφίσταντο  επανειλημμένα χτυπήματα από τις ουκρανικές δυνάμεις  όλες τις προηγούμενες εβδομάδες.

Καταγραφή των ρωσικών απωλειών

Οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας επιβεβαίωσαν παράλληλα σήμερα την καταστροφή 30 μονάδων εχθρικού εξοπλισμού στο Φιδονήσι, ενώ ανακαλύφθηκαν εγκαταλελειμμένα πυρομαχικά και τεράστια συντρίμμια.

“Οι μονάδες των Ειδικών Επιχειρήσεων ολοκλήρωσαν το έργο της εκκαθάρισης του Φιδονησιού. . Επιβεβαιώθηκε η καταστροφή περίπου 30 μονάδων εχθρικού εξοπλισμού, ανακαλύφθηκαν εγκαταλελειμμένα πυρομαχικά και τεράστια ερείπια ως σύνηθες σημάδι του “ρωσικού κόσμου” , αναφέρει η Ukrinform.

Ως σύμβολο της Νίκης και της αναγέννησης από αυτά τα ερείπια, ο ουκρανικός στρατός τοποθέτησε τη σημαία της Ουκρανίας, η οποία είχε παραδοθεί στο νησί νωρίτερα, πρόσθεσε η Επιχειρησιακή Διοίκηση.

 

 

 

Με πληροφορίες από το CNN

Με μια λέξη θηριωδία: 21.000 εγκλήματα πολέμου από τους εισβολείς του Πούτιν ερευνούν οι Ουκρανοί εισαγγελείς * 200 έως 300 τη μέρα! [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: