Σήμερα το μνημόσυνο των 13 ηρώων που έχασαν τις ζωές τους στο Μαρί της Κύπρου: 11 χρόνια από τη φονική έκρηξη

FILE PHOTO: Η Κύπρος τιμά κάθε χρόνο τους νεκρούς στο Μαρί. Έχασαν τις ζωές του στην τραγική έκρηξη, με ευθύνη των πολιτικών. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική έκρηξη στο Μαρί, που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους και η κυπριακή πολιτεία τιμά και φέτος τη μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας.

Στις 10:30 οι οικογένειες των πεσόντων πυροσβεστών θα καταθέσουν στεφάνια στο Μνημείο πεσόντων ΕΜΑΚ, στις εγκαταστάσεις ΕΜΑΚ στην Κοφίνου.

Ο πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, ο αντιπλοίαρχος Λάμπρος Λάμπρου, ο αρχικελευστής Κλεάνθης Κλεάνθους, ο ΕΠΥ Κελευστής Μιχάλης Ηρακλέους, οι ναύτες Μίλτος Χριστοφόρου, Χριστάκης Χριστοφόρου και Ανδρέας Χαραλάμπους, ο αρχιλοχίας της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο αρχιπυροσβέστης Γιώργος Γιακουμή και οι πυροσβέστες Βασίλης Κρόκος, Σπύρος Ταντής, Παναγιώτης Θεοφίλου και Αδάμος Αδάμου, είναι ήρωες που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων.

Το ετήσιο μνημόσυνο, για τους 13 πεσόντες στο Μαρί, πραγματοποιείται στην παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου.

Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό των Κυπρίων Νεομαρτύρων, που ανεγέρθηκε στον χώρο της έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», ενώ θα ακολουθήσει τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων ΕΜΑΚ, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Το Κίνημα Οικολόγων για την τραγωδία στο Μαρί: “Τα μνημόσυνα δεν αποτελούν συγχωροχάρτι για τους υπαίτιους”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: