Προηγείται με διαφορά ο Λούλα ντα Σίλβα του προέδρου Μπολσονάρου, ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου

Ο πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος για την προεδρία Luiz Inacio Lula da Silva συμμετέχει στον εορτασμό της ανεξαρτησίας της επαρχίας Bahia, στην πόλη Σαλβαδόρ, Βραζιλία, 02 Ιουλίου 2022. EPA/Felipe Iruata




Ο αριστερός, πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ακροδεξιού απερχόμενου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Genial/Quaest που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο Λούλα συγκεντρώνει ποσοστό 45% στον πρώτο γύρο των εκλογών, 14 μονάδες περισσότερες από τον Μπολσονάρου. Ο τελευταίος κέρδισε μία μονάδα σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση του Ιουνίου, που τον έφερνε στο 30%. Στον δεύτερο γύρο μεταξύ τους ο Λούλα εκτιμάται ότι θα κερδίσει με διαφορά 19 ποσοστιαίων μονάδων (53% έναντι 34%).

Σε ποσοστό 47% οι Βραζιλιάνοι έχουν αρνητική άποψη για την κυβέρνηση του Μπολσονάρου. Το ποσοστό εκείνων που έχουν θετική γνώμη αυξήθηκε κατά μία μονάδα, στο 26%. Για το 44% των ερωτηθέντων, η οικονομική κατάσταση παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η Pollster/Quaest πήρε συνέντευξη από 2.000 ψηφοφόρους μεταξύ 29 Ιουνίου-2 Ιουλίου. Το περιθώριο στατιστικού λάθους ανέρχεται στις 2 μονάδες.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπραζίλια, Βραζιλία

Η Στοκχόλμη αποδοκιμάζει Σουηδούς βουλευτές που φωτογραφήθηκαν με τη σημαία του PKK

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: