«Πλώρη» και για την Αλάσκα από το Κρεμλίνο: Αχυράνθρωπος του Πούτιν απειλεί να την πάρει πίσω… από τις ΗΠΑ!

File photo: Ο Βιατσεσλάβ Βοοντίν σε συνάντηση με το αφεντικό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο. Συχνά εμφανίζεται να διατυπώνει τις πιο “μαξιμαλιστικές” απειλές κατά της Δύσης. Screenshot via YouTube




Ο πρόεδρος της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου  απείλησε την Τετάρτη ότι θα «διεκδικήσει πίσω» την Αλάσκα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες παγώσουν ή κατάσχουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ως τιμωρία για την εισβολή του Πουτιν στην Ουκρανία.

«Ας θυμάται πάντα η Αμερική: υπάρχει ένα κομμάτι εδάφους, η Αλάσκα», είπε ο Βιάτσεσλαβ Βολοντίν στην τελευταία συνεδρίαση του κοινοβουλίου, της Κρατικής Δούμας, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

«Όταν προσπαθούν να διαχειριστούν τους πόρους μας στο εξωτερικό, ας  σκεφτούν πριν ενεργήσουν ότι κι εμείς έχουμε κάτι να πάρουμε πίσω», είπε ο Βολοντίν.

Σημείωσε ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος Πιότρ Τολστόι είχε προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μεταξύ των κατοίκων της Αλάσκας για την ένταξή τους  στη Ρωσία.

Ο Πούτιν θέλει πίσω την Αλάσκα, τα ορυκτά και τον έλεγχο του Βερίγγειου: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται…

«Δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές τους υποθέσεις», απάντησε ο Βολοντίν, συγκρατώντας τα γέλια του, μετά από χειροκροτήματα από τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας.

Ο Βολοντίν είχε πει προηγουμένως ότι η Μόσχα θα μπορούσε επίσης να καταλάβει τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία των «εχθρικών» χωρών ως αντίποινα στην πρόταση των ΗΠΑ να πουλήσουν τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων ολιγαρχών για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

  • Οι Ρώσοι εικάζεται ότι έφτασαν για πρώτη φορά στην Αλάσκα το 1600. Οι τακτικές εμπορικές αποστολές γούνας μεταξύ Σιβηρίας και Αλάσκας ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1740, οπότε άρχισαν να εμφανίζονται ρωσικοί οικισμοί στην ακτή της Αλάσκας.

Η Ρωσία πούλησε την Αλάσκα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1867 για 7,2 εκατομμύρια δολάρια, ή περίπου 2 σεντς ανά στρέμμα.

Mε πληροφορίες από The Moscow Times

Η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή για ΗΠΑ- Βρετανία προειδοποιούν οι επικεφαλής της MI5 και του FBI

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: