Πήρε την απάντησή του από τους δημάρχους που ξέρουν καλύτερα, λέει ο Οικονόμου: Για Τσίπρα και “200 καμένα σπίτια”

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε  πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η γρήγορη στήριξη προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές και ότι για κάθε ζημιά η κυβέρνηση θα λάβει πρόνοια.

«Καλό είναι να μην είμαστε υπερβολικοί, να μην καταστροφολογεί κάποιος και να περιμένουμε τα ακριβή στοιχεία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για την χθεσινή αυτοψία που πραγματοποίησε στις πληγείσες περιοχές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

  • «Ο κ. Τσίπρας πήρε την απάντηση του από τους δημάρχους, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την περιοχή» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για την αποστροφή του κ. Τσίπρα ότι τα καμένα σπίτια ανέρχονται στα 200.

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε πως οι φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών αντικαταστάθηκαν από τις μονάδες διαχείρισης και τόνισε ότι σε αυτές μεταφέρθηκαν άμεσα και οι υπηρετούντες σε αυτούς, οι οποίοι και έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στην αντιμετώπιση μιας πολύ δύσκολης πυρκαγιάς.

Σε ερώτηση για το κατά πόσον υπάρχουν στοιχεία περί εμπρησμών, ο Γιάννης Οικονόμου απήντησε πως «όλα διερευνώνται», τονίζοντας ότι υπάρχουν περιοχές για τις οποίες υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, όπως η Ηλεία, όπου η μεγάλη συχνότητα πυρκαγιών προκαλεί προβληματισμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο Τσίπρας σε Ντράφι και Παλλήνη: “Να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης να θριαμβολογεί πάνω στην καμμένη γη” – Απάντηση Οικονόμου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: