Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Ντράγκι αλλά όλα δείχνουν πως η Ιταλία βαίνει προς εκλογές

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι αποχωρεί από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας εμπιστοσύνης στη Γερουσία για την κυβέρνηση του Ντράγκι, στη Ρώμη, Ιταλία, 20 Ιουλίου 2022. EPA/CLAUDIO PERI




Ο Μάριο Ντάργκι εξασφάλισε τελικά την ψήφο εμπιστοσύνης, ωστόσο το ενδεχόμενο παραίτησης του και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών γίνεται όλο και πιο πιθανό.

Συγκεκριμένα, ο Μάριο Ντράγκι έλαβε 95 ψήφους υπέρ και 38 κατά, σε σύνολο 321, καθώς η Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια απείχαν από τη διαδικασία. Τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγω για πρόωρες εκλογές με επικρατέστερες ημερομηνίες 25 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου.

Στην δευτερολογία του στη Γερουσία, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε: «Ευχαριστώ όσους στήριξαν την κυβέρνησή μας. Η δημοκρατία μας είναι κοινοβουλευτική, την σέβομαι και την αναγνωρίζω, δεν ζήτησα πλήρεις εξουσίες, ζήτησα τη στήριξη του κοινοβουλίου. Είπα ότι ξεκινήσαμε διάλογο για τον κατώτατο μισθό και θα τον συνεχίσουμε με συνδικάτα και επιχειρηματίες. Όσο για το επίδομα ανεργίας, θεωρώ ότι είναι κάτι το θετικό, αλλά όταν δεν λειτουργεί αποδοτικά, είναι αρνητικό. Ζητώ να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, βάσει της πρότασης του γερουσιαστή Πιερφερντινάντο Καζίνι, η οποία προβλέπει την απρόσκοπτη συνέχιση του κυβερνητικού έργου».

Με πληροφορίες Rai 1

Αντίστροφη μέτρηση για την παραίτηση Ντράγκι: Πέντε Αστέρια, Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα δεν παίρνουν μέρος στην ψήφο εμπιστοσύνης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: