Παρά τη νίκη στο Wimbledon ο Τζόκοβιτς είναι πλέον 7ος στην παγκόσμια κατάταξη: Λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

Ο Σέρβος τενίστας σουπερ σταρ Νόβακ Τζόκοβιτς φιλά το τρόπαια του Wimbledon 2022 που κέρδισε απέναντι στον Νικ Κύργιο epa10064042 EPA/NEIL HALL




Παρά το γεγονός ότι κατέκτησε για έβδομη φορά στην καριέρα του το Γουίμπλνεντον, φθάνοντας στα 21 Grand Slam, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε τέσσερις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, που διατηρεί η ATP.

Ο Σέρβος τενίστας, βρίσκεται πλέον στην 7η θέση, ενώ επικεφαλής, παραμένει ο Ρώσος, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, παρά την απουσία του από το φημισμένο τουρνουά του Λονδίνου και 4ος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Μετά από σχετική απόφαση της ATP και δεδομένου του τρόπου βαθμολόγησης, ο «Νόλε» έχασε τους 2.000 βαθμούς από την νίκη του στο τελευταίο Γουίμπλεντον επί του Ιταλού, Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος βρίσκεται στην 15η θέση. Όσο για τον Ελληνοαυστραλό, Νικ Κύργιο, ο οποίος ηττήθηκε από τον Τζόκοβιτς με 3-1 στον χθεσινό τελικό, «έπεσε» πέντε θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 45η, ενώ κερδισμένος από την νέα βαθμολογία, είναι ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός πρωταθλητής, ο οποίος δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού στον ημιτελικό με τον Κύργιο, επέστρεψε στο Top-3, καθώς δεύτερος, είναι ο Γερμανός, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Το παράδοξο της βαθμολογίας

Ειδικότερα, στο τένις για την συνεχή αναδιαμόρφωση της παγκόσμιας βαθμολογίας κάθε φορά που πραγματοποιείται ένα αθλητικό γεγονός, όπως για παράδειγμα το Wimbledon, αφαιρούνται οι περσινοί βαθμοί από το ίδιο και προστίθενται οι νέοι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Wimbledon φέτος δεν έδωσε κανένα βαθμό μετά από την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας που σχετίζεται με την απαγόρευση των βρετανών διοργανωτών να απαγορεύσουν στους Ρώσους αθλητές να συμμετέχουν σε αυτό.

Άρα, για την παγκόσμια βαθμολογία το grand slam τουρνουά του Wibledon ήταν ως μη γενόμενο, αλλά ταυτόχρονα αφαιρέθηκε και η περσινή βαθμολογία

Η πρώτη δεκάδα της ATP, έχει ως εξής:

  1. Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) 7775 βαθμοί
  2. Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 6850
  3. Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία) 6165 (+1)
  4. Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) 5150 (+1)
  5. Κάσπερ Ρούουντ (Νορβηγία) 5050 (+1)
  6. Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) 4845 (+1)
  7. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 4770 (-4)
  8. Αντρέϊ Ρούμπλεφ (Ρωσία) 3700
  9. Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ (Καναδάς) 3445
  10. Γιανίκ Σίνερ (Ιταλία) (Ιταλία) 3185 (+3)

HJ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

«Βασιλιάς» του Γουίμπλεντον και πάλι ο Τζόκοβιτς: Κέρδισε το στοίχημα και κερνάει ποτά τον Κύργιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: