Όχι σεξ επί πληρωμή στο εξωτερικό για τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις: Απαγόρευση του υπουργείου Άμυνας λόγω απαράδεκτων συμπεριφορών

FILE PHOTO: Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας EPA, ANDY RAIN




Ο βρετανικός στρατός έχει εισαγάγει μια γενική απαγόρευση στο προσωπικό που πληρώνει ιερόδουλες για σεξ ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την απαράδεκτη σεξουαλική συμπεριφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μια νέα αμυντική στρατηγική που ονομάζεται «Μηδενική ανοχή στη σεξουαλική κακοποίηση» έχει εκπονηθεί μετά από μια καταδικαστική κοινοβουλευτική έκθεση για τη σεξουαλική παρενόχληση στις Ένοπλες Δυνάμεις και αναφορές για τη συμπεριφορά Βρετανών στρατιωτών κατά την εκπαίδευση σε μέρη όπως η Κένυα.

Η νέα πολιτική οποία θα ισχύει εξίσου και για τους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, έρχεται καθώς το Υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες να καταταγούν.

Η πολιτική αυτή έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει τη σεξουαλική δραστηριότητα που περιλαμβάνει το βρετανικό υπηρεσιακό προσωπικό να κάνει κατάχρηση της θέσης εξουσίας του κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας στο εξωτερικό, με μια στάση μηδενικής ανοχής που θα επιτρέψει την αντιμετώπιση κάθε καταγγελίας για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Όσοι θεωρείται ότι συμμετείχαν στην παραβατική συμπεριφορά, την οποία το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας περιγράφει ως «συναλλακτικό σεξ», βρίσκονται αντιμέτωποι με την εξοδό τους από τις ένοπλες δυνάμεις.

Θα μπορούσαν επίσης να βρεθούν αντιμέτωποι με διώξεις εάν η χώρα στην οποία διαπράχθηκε το αδίκημα ποινικοποιεί τη συμπεριφορά.

Η νέα πολιτική θα αντικαταστήσει ένα συνονθύλευμα  αλληλεπικαλυπτόμενων κανόνων που ισχύουν επί του παρόντος εντός του στρατού.

Οι εξελίξεις οδήγησαν στη σταδιακή αλλαγή στις κοινωνικές συμπεριφορές σε σεξουαλικά ακατάλληλη συμπεριφορά στην ευρύτερη κοινωνία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας.

  • Μιλώντας στην αεροπορική έκθεση του Φάρνμπορο, ο Γουάλας είπε ότι δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί χρειάστηκαν τόσα χρόνια να εφαρμοστεί η πολιτική.

«Μη με ρωτάτε, είμαι ο υπουργός Άμυνας που το έχει αναλάβει τώρα και η ζωή έχει προχωρήσει. Είναι μια διαφορετική γενιά. Ήμουν στο στρατό το 1991 στη Γερμανία και τα πράγματα είναι διαφορετικά», είπε.

«Ξέρετε, θέλουμε όλο και περισσότερες γυναίκες να είναι στις δυνάμεις μας, πρέπει να έχουμε κατά νου όλα αυτά που ισχύουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και πρέπει να θέσουμε παραμέτρους για αυτά τα περιβάλλοντα και να είμαστε πολύ σαφείς τι είναι αποδεκτό και τί όχι».

Το Υπουργείο Άμυνας θα προωθήσει μια νέα «Στρατηγική Αντιμετώπισης Σεξουαλικών Παραβάσεων στην Άμυνα», η οποία έχει ως στόχο να βοηθήσει τα θύματα και να αντιμετωπίσει τις σεξουαλικές προσβολές.

Η νέα στρατηγική πιθανότατα έρχεται ως αποτέλεσμα μιας κοινοβουλευτικής έκθεσης που κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο και καταδίκασε το Υπουργείο Άμυνας επειδή απέτυχε να προστατεύσει τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων από εκφοβισμό, παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση εντός της υπηρεσίας.

Η έκθεση, της υποεπιτροπής άμυνας για τις γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις, διαπίστωσε ότι από τις ερωτηθείσες, το 64% των γυναικών βετεράνων και το 58%  των γυναικών που υπηρετούν βίωσαν εκφοβισμό, διακρίσεις και παρενόχληση κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.

  • Η νέα απαγόρευση της πορνείας δεν θα ισχύει εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου το εθνικό δίκαιο θα έχει προτεραιότητα.

Η συμπεριφορά των Βρετανών στρατιωτών στο εξωτερικό έχει τεθεί υπό έλεγχο τον τελευταίο καιρό μετά από αναφορές ότι μέλη ενός συντάγματος γνώριζαν ότι ένας από τους συντρόφους τους σκότωσε νεαρή Κενυάτισσα, την Agnes Wanjiru, η οποία εργαζόταν ως πόρνη το 2012.

Από την υπόθεση προέκυψε ότι Βρετανοί στρατιώτες στη χώρα της ανατολικής Αφρικής επισκέπτονταν τακτικά ιερόδουλες, οι οποίοι βασίζονταν στο εισόδημα για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, κάτι που είναι παράνομο.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Τον… έφτυσαν ο Πούτιν με τον Ραΐσι και πουλάει στους Τούρκους… φύκια για τα F-16 και την Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: