Ο σύγχρονος Μπαρμπαρόσα και οι αψιμαχίες στο …Ελ Πάσο: Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε για την Ελλάδα…

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν σε συγκέντρωση για το σικέ πραξικόπημα. Δεξιά ο απαραίτητος …Αττίλας. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η σιγή ιχθύος του Ταγίπ Ερντογάν για τον κατάπτυστο χάρτη των γκρίζων λύκων της νεολαίας του εταίρου του Μπαχτσελί, που μετά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, επιθυμούν να καταβροχθίσουν και την Κρήτη, κάνει φανερό, ότι ο σουλτάνος της Άγκυρας δεν αντιτίθεται σε τέτοιου είδους μεγαλοϊδεατισμούς και φαντασιώσεις.

Την ίδια ώρα που κάνουν ασκήσεις επί χάρτου της μεγάλης Τουρκίας οι νεο Οθωμανοί, στις ΗΠΑ το Κογκρέσο τους έριξε στο σβέρκο μια κατραπακιά, ψηφίζοντας νομοθέτημα, που αποκλείει τόσο την πώληση νέων F-16 όσο και την αναβάθμιση των υπαρχόντων.

Παράλληλα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα οι κάθε λογής αναλυτές στην Τουρκία να επισημαίνουν ότι η Άγκυρα βρίσκεται πολλά βήματα πίσω από την Αθήνα.

  • Ο παμπόνηρος σουλτάνος, που άνοιξε υπέρμετρα την βεντάλια των απαιτήσεών του, βρίσκεται τώρα ένα βήμα πριν από την θέση ματ που θα τον εγκλωβίσει περαιτέρω στο καβούκι του, μια και τα ανοίγματα στους πρώην εχθρούς Ισραήλ, Σαουδική Αραβία κλπ, αντιμετωπίζονται με μεγάλη καχυποψία.

Του έμεινε μόνο η Μόσχα και η Τεχεράνη με τους ηγέτες των οποίων θα συναντηθεί τις προσεχείς ημέρες, γεγονός που εξοργίζει τους δυτικούς, που βλέπουν, τον κατά τα άλλα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, να ερωτοτροπεί με τους εχθρούς της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Κατά τα άλλα οι σύμμαχοι ήδη κατάπιαν τους S-400, την άρνηση του Ερντογάν να συνταχθεί με τις κυρώσεις της Δύσης, παριστάνοντας τον μεσολαβητή ανάμεσα στο Κίεβο και την Μόσχα και ενεργώντας στην πράξη υπέρ του Πούτιν, να πουλάει τα Drones στον Ζελένσκι την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ε.Ε. του παρέχουν αφειδώς οπλικά συστήματα και ανθρωπιστική βοήθεια δωρεάν, να αφήνει ελεύθερο να περνάει τα στενά του Βοσπόρου το ρωσικό πλοίο με το κλεμμένο Ουκρανικό σιτάρι και τέλος να είναι οιονεί σύμμαχος με Τεχεράνη, Μόσχα και άλλα μπουμπούκια, χωρών που τα κυβερνούν αυταρχικοί ηγέτες.

Παράλληλα για να πάμε και στα παλαιότερα, του επιτρέπουν να εισβάλει στη Συρία για να εξολοθρεύει τους Κούρδους, που έκαναν την βρώμικη δουλειά επί του εδάφους διαλύοντας το ISIS, την ώρα που ο γαμπρός του Ερντογάν έκανε δουλειές μαζί τους, να βάζει πόδι στο καθεστώς της Τρίπολης προκειμένου να υπογράψει το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο και να παρεμβαίνει στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ με τα Drones του προκειμένου να νικήσει το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία.

Τέλος με πλήρη άνεση βομβαρδίζει και εξοντώνει τους Κούρδους εντός των τειχών, αλλά και εκείνους που ζουν στο Ιράκ. Δεν λογαριάζει Συμβούλιο της Ευρώπης και Διεθνή Δικαστήρια, και αρνείται να συμμορφωθεί με τα όσα ορίζει το Δίκαιο της Θάλασσας.

Το δόγμα Κίσινγκερ περί Τουρκίας ανάχωμα στην επεκτατική πολιτική της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, είναι καιρός να αποσυρθεί μια και άλλαξαν οι καιροί και ο κόσμος ήρθε πάνω κάτω.

  • Στην Ελλάδα η αντιπολίτευση ζητάει πρόωρες εκλογές για να γλιτώσει η χώρα από τον κακό Μητσοτάκη, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι στην παρούσα συγκυρία μια κυβερνητική αστάθεια έστω και δύο τριών μηνών, που μαθηματικά θα προκύψει, θα δώσει αφορμή στο νεο Οθωμανό σουλτάνο να επιβάλλει νέα τετελεσμένα, κατά το πρότυπο του φίλου του του Πούτιν στην Ουκρανία, εναντίον της Ελλάδος.

Βεβαίως στην χώρα μας η αντιπολίτευση κάνει κάθε μέρα την μύγα ξύγκι για να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Μέχρι και για την αποφυλάκιση Λιγνάδη διαμαρτύρεται κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έβαλε το δαχτυλάκι της. Τώρα το πως και τα γιατί μην το ψάχνετε. Εξάλλου και οι ηθοποιοί διαμαρτυρήθηκαν γι αυτήν στο Σύνταγμα. Γίναμε όλοι δικαστές. Και αποφασίζουμε για το ποιοι θα φυλακιστούν και ποιοι θα αποφυλακιστούν. Συγχαρητήρια.

Την δικαιοσύνη οφείλουμε να την σεβόμαστε, όπως και τις αποφάσεις της. Δεν είναι καλή, όταν συμφωνούμε με τις αποφάσεις της, και κακή όταν δεν συμφωνούμε με κάποιες από αυτές.

Η αντιπαράθεση στην εσωτερική πολιτική σκηνή, παρά το προχωρημένο του Ελληνικού καλοκαιριού μοιάζει με σκηνές από ταινία Φαρ Γουέστ. Αντί να ασκείται κριτική ουσίας στις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης, η μονομαχία στο … Ελ Πάσο περιορίζεται σε ατάκες για να παίξουν στα δελτία ειδήσεων.

Ακόμη και ο τραγικός θάνατος ενός ανθρώπου που δεν τον δέχτηκαν σε νοσοκομείου γίνεται πολιτικό θέμα επιπέδου … να παραιτηθεί ο υπουργός. Οι υπεύθυνοι χρειάζεται να αναζητηθούν και σε αυτούς να αποδοθούν ευθύνες. Γιατί η δυσλειτουργία του κράτους είναι γνωστή και την βλέπουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει υποχρέωση να επιλέγει διοικήσεις στα νοσοκομεία, όχι με κομματικά, αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια, που εκ των πραγμάτων έχουν και την τελική ευθύνη. Ήρθε ο καιρός μπει στη ζωή μας η ξεχασμένη λέξη αξιοκρατία.

Καιρός να την ανακαλύψουμε εκ νέου…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ο λόγος περί πρόωρων εκλογών, ενώ καραδοκεί ο ισλαμιστής Ερντογάν: Οι στιγμές είναι σοβαρές και απαιτείται ενότητα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: