Πέφτει από τα σύνεφα ο πατέρας του ράπερ τραμπιστή μακελάρη: Αλλά του αγόρασε 5 όπλα όταν του κατέσχεσαν τα σπαθιά

Ο τραμπιστής ράπερ Robert «Bobby» Crimo III βασικός ύποπτος για το μακελειό στο Σικάγο Image via Twitter




Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τον 22χρονο μακελάρη που σκότωσε επτά άτομα τραυμάτισε δεκάδες, καθώς άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια παρέλασης στην πόλη για την Ημέρα Ανεξαρτησίας και συνελήφθη από τις Αρχές.

Οι γονείς του νεαρού δολοφόνου, δήλωσαν συντετριμμένοι από το γεγονός, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισαν «ανείπωτη τραγωδία».

«Οι καρδιές, οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και στις οικογένειές τους, προσευχόμαστε για όλους», δήλωσαν μεταξύ άλλων στους αστυνομικούς.

Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο πατέρας του 22χρονου δολοφόνου είχε μεσολαβήσει προκειμένου ο γιος του να αποκτήσει πυροβόλο όπλο, παρά το γεγονός ότι ο νεαρός προηγουμένως είχε απειλήσει πώς θα σκοτώσει την οικογένειά του και θα αυτοκτονήσει.

Τον Απρίλιο του 2019 έγινε η πρώτη κλήση στην αστυνομία από τους γονείς του, καθώς ο Κρίμο προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους αφού απείλησε μέλη της οικογένειάς του ότι «θα τους σκοτώσει όλους», η αστυνομία έσπευσε και πάλι στο σπίτι του.

Κατά το δεύτερο περιστατικό οι αστυνομικοί κατέσχεσαν από το σπίτι του Κρίμο στο Χάιλαντ Παρκ 16 μαχαίρια και ένα σπαθί.

Ωστόσο δεν τον συνέλαβαν καθώς δεν είχαν βάσιμη αιτιολογία για να το πράξουν.

«Δεν έγινε επίσημη καταγγελία από κανένα από τα θύματα», εξήγησε αστυνομικός.

Αργότερα χθες σε ξεχωριστή της ανακοίνωση η αστυνομία της πολιτείας του Ιλινόι ανέφερε ότι είχε λάβει ενημέρωση από το αστυνομικό τμήμα του Χάιλαντ Παρκ, σύμφωνα με την οποία ο Κρίμο αποτελεί «ξεκάθαρο και ενεργό κίνδυνο» μετά τις απειλές που είχε εξαπολύσει εναντίον των συγγενών του το 2019.

Εκείνη την περίοδο ο Κρίμο δεν είχε στην κατοχή του κάρτα «ταυτοποίησης ιδιοκτήτη πυροβόλου όπλου» (FOID), ούτε είχε υποβάλει αίτηση για να αποκτήσει.

Εξάλλου η αστυνομία της πολιτείας πρόσθεσε ότι ούτε οι συγγενείς του ούτε κάποιος άλλος «υπέβαλαν μήνυση» εναντίον του αλλά και δεν «προσέφεραν πληροφορίες για τις απειλές (που είχαν δεχθεί) ή για την ψυχική υγεία (του Κρίμου) ώστε οι δυνάμεις επιβολής της τάξης να μπορέσουν να αναλάβουν περαιτέρω δράση».

Δύο μήνες αργότερα, σε ηλικία 19 ετών, ο Κρίμο υπέβαλε, με την υποστήριξη του πατέρα του, αίτηση για να αποκτήσει την FOID.

Επειδή δεν είχαν υποβληθεί μηνύσεις εναντίον του, δεν υπήρχαν λόγοι να απορριφθεί η αίτησή του, εξήγησε η πολιτειακή αστυνομία.

Ο Κρίμο πέρασε τέσσερις ελέγχους το 2020 και το 2021 για την απόκτηση άδειας οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με την πολιτειακή αστυνομία, το μόνο παράπτωμα που βρέθηκε στο ιστορικό του Κρίμο ήταν η παράνομη κατοχή καπνού το 2016.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι της αστυνομίας μετά τις απειλές που εξαπέλυσε τον Σεπτέμβριο του 2019 ρώτησαν τον Κρίμο «αν αισθάνεται ότι θα βλάψει τον εαυτό του ή άλλους» και αυτός απάντησε «όχι».

Δικηγόρος της οικογένειας του μακελάρη υποστηρίζει ότι οι γονείς του είναι υπεύθυνοι άνθρωποι και εάν είχαν αντιληφθεί ότι το παιδί τους συνιστά δημόσιο κίνδυνο, θα είχαν ειδοποιήσει από μόνοι τους τις αρχές.

 ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Σχεδίαζε τις επιθέσεις πολλές μέρες: Κατηγορίες για επτά δολοφονίες απαγγέλθηκαν στον ύποπτο για τη σφαγή της 4ης Ιουλίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: