Ο Κασουλίδης έχει πρόβλημα και πρέπει να το κοιτάξει: Επιμένει να κτυπά υπόγεια τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης στο συνέδριο του Economist. Φωτογραφία Cyprus MFA, @CyprusMFA




Απαράδεκτη παρέμβαση στον προεκλογικό αγώνα έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αλήθεια, σχολίασε τις πληροφορίες που θέλουν το πολιτικό γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) που συνέρχεται την ερχόμενη Τρίτη να προχωρά με διαγραφή του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Κασουλίδης τάχθηκε κατά της πρακτικής των διαγραφών, ωστόσο υποστήριξε πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης μέσα από τις επιλογές και τη συμπεριφορά του έχει καταστήσει τον εαυτό του ξένο σώμα για τον ΔΗΣΥ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών,  σχολίασε την πράξη του Νίκου Χριστοδουλίδη, δηλώνοντας:

«Όταν είσαι μέλος ενός κόμματος και μίας κυβέρνησης, εκτός από δικαιώματα έχεις και υποχρεώσεις. Εκείνο που πραγματικά ενοχλεί είναι ότι ενώ υπηρέτησε για εννιά χρόνια, έρχεται τώρα να σταθεί απέναντι στο κόμμα και στους ανθρώπους που τον ανέδειξαν, προτάσσοντας το ότι είναι αρεστός και δημοφιλής».

Ο υπουργός Εξωτερικών, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεροφύτου, ο οποίος εκτιμά, πως μπορεί να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα της χώρας.

Πάντως, ο τρόπος με τον οποίο επιτίθεται ο κ. Κασουλίδης στον κ. Χριστοδουλίδη δείχνει και ένα άνθρωπο που ζηλεύει την επιτυχία του “μαθητή” του, αν δεχθούμε ότι ο νυν υπουργός Εξωτερικών είναι ο μέντορας του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στην ανάγκη να υπάρξει κοινό μέτωπο για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητα αναφέρθηκαν οι διεκδικητές της προεδρίας της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο ετήσιο μνημόσυνο του ηρωομάρτυρα Κωσταρά Κούστρουππου στα Λύμπια, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, απυηύθυνε έκκληση όπως παραμεριστούν οι πολιτικές διαφορές με στόχο να επιτευχθεί η επανένωση της Κύπρου.

O Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε ότι, «σε μερικές μέρες ο Τούρκος Πρόεδρος θα επισκεφθεί παράνομα ακόμα μία φορά την πατρίδα μας. Με τον κίνδυνο να ανακοινώσει την ενσωμάτωσει των κατεχομένων στην Τουρκία. Ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί για τον κυπριακό ελληνισμό. Γι αυτό ας μην θεωρούμε την ασφάλεια δεδομένη».

Με τη σειρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα της αντίστασης Νίκου Χρήστου Σολωμού στον Παχύαμμο, σημείωσε πως απαιτείται σύνεση και ομοψυχία, στέλλοντας παράλληλα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

«Οι στείρες και άνευ αντικειμένου αντιπαραθέσεις, η δημόσια μεταξύ μας διαπραγμάτευση, ο απαξιωτικός και μηδενιστικός λόγος προς εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων δεν μπορούν να έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο. Δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια που πρέπει να είναι κοινή για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, για απελευθέρωση της πατρίδας μας», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος υποψήφιος και εκλεκτός του ΑΚΕΛ Ανδρέας Μαυρογιάννης, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα νέα συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται με τη σειρά της η ΕΔΕΚ η οποία την ερχόμενη Τετάρτη στο έκακτο παγκύπριο συνέδριο θα λάβει την τελική της απόφαση για τις προεδρικές εκλογές.

Ισχυρό το προβάδισμα του Νίκου Χριστοδουλίδη, σύμφωνα με την Καθημερινή: Υποστηρίζεται απ’ όλους τους κομματικούς χώρους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: