Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου συγκάλεσε σύσκεψη για την ευλογιά των πιθήκων: Μήπως θα κτυπήσει νέα πανδημία το νησί;

Ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου, Μιχάλης Χατζηπαντέλας. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




«Καμπανάκι» κινδύνου έχει χτυπήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ευλογιά των πιθήκων, αφού μόλις χθες αποφάσισε να την κηρύξει ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη Δημόσια Υγεία.

Την ίδια ώρα που η Κύπρος ακόμα προσπαθεί να ορθοποδήσει από την πανδημία του κορωνοϊού η οποία βρίσκεται ξανά σε έξαρση τις τελευταίες βδομάδες, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για αύριο Δευτέρα (24/07), με θέμα την ετοιμότητα του νησιού για αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 9 το πρωί, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Παρά το γεγονός ότι η Κύπρος συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που δεν καταγράφηκαν επιβεβαιωμένα περιστατικά μέχρι στιγμής, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, δηλώνουν πως ήδη βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της νόσου.

Ωστόσο ο Υπουργός Υγείας, μετά από επικοινωνία του με τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, κ. Χανς Κλούγκε, αναμένει περαιτέρω κατευθυντήριες οδηγίες ως προς τη διαχείριση και αντιμετώπιση των επιβεβαιωμένων περιστατικών ευλογιάς των πιθήκων.

Τη Δευτέρα στην Κύπρο τα εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων

Αύριο αναμένεται στην Κύπρο η άφιξη των πρώτων εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κύπρο αναμένεται να φτάσουν 1.400 δόσεις των συγκεκριμένων εμβολίων, τα οποία θα μπουν στη φαρέτρα της χώρας, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων.

Το εμβόλιο μέχρι στιγμής συστήνεται να χορηγηθεί στους επαγγελματίες υγείας, που θα έχουν να κάνουν με επιβεβαιωμένα περιστατικά, αλλά και στις επαφές των κρουσμάτων.

Τούτη την ώρα απαιτείται η επίτευξη συνθηκών σύνεσης, μετριοπάθειας, συνεργασίας και ομοψυχίας, δήλωσε ο Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: