Ο Χριστοδουλίδης και ο Μαυρογιάννης απέρριψαν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση φρουράς

Ο προεδρικός ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης παραβρέθηκε σε μνημόσυνο ηρώων στον Κάμπο. Φωτογραφία από το επιτελέιο του




Την παραχώρηση φρουράς στο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ενέκρινε το Υπουργικό, ωστόσο αρνητική ήταν η απάντηση και των δύο υποψηφίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Omegalive, η Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνων της Αστυνομίας έκρινε πως οι δύο υποψήφιοι για τις Προεδρικές Εκλογές, ενδεχόμενος να διατρέχουν κινδύνους για τους οποίους θα ήταν χρήσιμη η παραχώρηση Αστυνομικής συνοδείας.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας μετέφερε την πρόταση στην Υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία με τη σειρά της την κατέθεσε ενώπιον του Υπουργικού, το οποίο προχώρησε σε έγκρισή της.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε αρνητικά, αφού θεωρεί πως δεν χρειάζεται τη φρουρά, διευκρινίζοντας πως ούτε και την ζήτησε. Λίγο αργότερα, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης, γνωστοποίησε την απόφασή του να μην δεχτεί ούτε ο ίδιος την παραχώρηση φρουράς.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έγραψε σχετικά:

“Η απόφαση για παραχώρηση φρουράς, ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της @Cyprus_Police μετά από αξιολόγηση των σχετικών κινδύνων. Συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους, η απόφασή μου είναι να μην κάνω χρήση της δυνατότητας αυτής που μου παρέχεται”.

Καμία αναφορά για λύση του Κυπριακού, έμφαση σε τρία σημεία: Προβληματισμός για τις εκθέσεις του Γκουτέρες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: