Το νέο αυτοκρατορικό… όραμα δεν σώζει τον Ερντογάν: Συντριβή δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις – Οι φήμες για την υγεία του[video]

File photo: Ανδρας έξω από ανταλλακτήριο στην Κωνσταντινούπολη. EPA, ERDEM SAHIN




Δύσκολα φαίνεται πως είναι τα πράγματα για τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας του. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών χάνει τη μάχη όποιος και αν είναι ο αντίπαλός του.

Παρά τις προσπάθειές του να στρέψει την προσοχή των πολιτών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής μέσω του μεγαλοΪδεατισμού κατά της Ελλάδας, των Κούρδων, της τρομοκρατίας, της εισβολής στη Συρίας και όλα όσα έχει προτάξει υποσχόμενος μια… αναβίωση των συνόρων και της επιρροής της οθωμανικής αυτοκρατορίας κανείς δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται.

Όλοι ασχολούνται με την οικονομία και τον πληθωρισμό που αποδομεί την τουρκική κοινωνία καθώς το βιωτικό επίπεδο επανέρχεται σε παλαιότερες εποχές. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται το μοναδικό ατού που όλα αυτά τα χρόνια τον διατήρησε στην εξουσία.

Οι δημοσκόποι, ερεύνησαν τα ποσοστά σε περίπτωση «μονομαχίας» του Ερντογάν με τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, της προέδρου του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Συγκεκριμένα:

  • Μανσούρ Γιαβάς 54% – Ταγίπ Ερντογάν 35,6%
  • Εκρέμ Ιμάμογλου 51,7% – Ταγίπ Ερντογάν 37,7%
  • Μεράλ Ακσενέρ 48%  – Ταγίπ Ερντογάν 38,8%
  • Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 46,1% – Ταγίπ Ερντογάν 39,8%

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, εκτίμησε ότι οι εκλογές στην Τουρκίας θα γίνουν πρόωρα, επισημαίνοντας ότι πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε αύξηση 30% στον βασικό μισθό. Είναι η δεύτερη αύξηση στο βασικό μισθό από τις αρχές του έτους.




 

Το κρυολόγημα και η… πολιτική ασθένεια Ερντογάν

Την ίδια ώρα, νέες φήμες κυκλοφορούν για την υγεία του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού και της ομιλίας του στην Προύσα.

Κυβερνητικός βουλευτής δήλωσε ότι αιτία για την ακύρωση του ταξιδιού, ήταν ένα κρυολόγημα του Τούρκου προέδρου.

Ο Μανώλης Κωστίδης εξήγησε ότι συζήτηση γίνεται στην Τουρκία και για το ενδεχόμενο η «ασθένεια» Ερντογάν να είναι πολιτική, δηλαδή να σχετίζεται με τις εκτιμήσεις ότι δεν θα συγκεντρωνόταν πολύς κόσμος στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Προύσα και να επέλεξε να αποφύγει εντελώς το ταξίδι.

Σε κάθε περίπτωση, ανακοίνωση δεν εκδόθηκε από την τουρκική προεδρία, εντείνοντας τη φημολογία.




Με πληροφορίες από skai.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Τι κρύβεται πίσω από τις απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, για τα νησιά του Αιγαίου; Η γερμανική θεώρηση…

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: