Ντυμένοι στα λευκά αποχαιρέτησαν τον Συμβασιούχο Οπλίτη, Παναγιώτη Γιαννιό: Βαθύτατο το πένθος… (video)

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης αποχαιρέτησε τον ΣΥΟΠ Δεκανέα Καταδρομών, Παναγιώτη Γιαννιό. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Σε κλίμα βαθύτατου πένθους τελέστηκε χθες το απόγευμα η κηδεία του 27χρονου Συμβασιούχου Οπλίτη, Παναγιώτη Γιαννιού, ο οποίος τραυματίστηκε πριν από μερικές στο πλαίσιο άσκησης της Εθνικής Φρουράς και υπέκυψε στις 29 Ιουνίου.

Πλήθος κόσμου φορώντας λευκή ενδυμασία –όπως ήταν άλλωστε η παράκληση της οικογένειας του άτυχου Παναγιώτη–, έσπευσε στον ιερό ναό του Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη, για το τελευταίο αντίο. Παρών στην εξόδιο ακολουθία, –ανάμεσα σε πολιτικούς, πολιτειακούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους– ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς, αναφέρει:

«Η οικογένεια της Εθνικής Φρουράς αποχαιρέτησε ένα μέλος της, τον ΣΥΟΠ Δεκανέα Καταδρομών, Παναγιώτη Γιαννιού, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, εν ώρα υπηρεσίας.

Ο Παναγιώτης Γιαννιός προσλήφθηκε στην Εθνική Φρουρά το 2016 ως Συμβασιούχος Οπλίτης με τον βαθμό του Δεκανέα Καταδρομών και υπηρετούσε στον Λόχο Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών. Ο Αρχηγός, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, εκφράζουν θερμά συλλυπητήριά στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Υπενθυμίζεται ότι η νεκροψία επί της σορού του άτυχου 27χρονου συμβασιούχου οπλίτη, διενεργήθηκε το Σάββατο το απόγευμα και σύμφωνα με τα ευρήματά της, ο θάνατός του επήλθε από βαρύτατη κάκωση κεντρικού νευρικού συστήματος, συνεπεία κατάγματος σπονδυλικής στήλης.

Η οικογένεια του αποφάσισε όπως προχωρήσει στη δωρεά των οργάνων του Παναγιώτη, τα οποία αξιολογήθηκαν από ειδική ομάδα που έφτασε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κύπρο από την Ελλάδα.

Όπως αποφασίστηκε, η καρδιά, τα νεφρά, οι πνεύμονες και το ήπαρ θα δοθούν σε ασθενείς σε Κύπρο και Ελλάδα που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μόσχευμα.

Εξάλλου, για τον τρόπο με τον οποίο σημειώθηκε αυτό το τραγικό συμβάν στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες. Μία από το υπουργείο Άμυνας και μία από την Αστυνομία, με στόχο να ξεκαθαρίσει το σκηνικό γύρω από τις συνθήκες του μοιραίου ατυχήματος.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον ήρωα της Δημοκρατίας. Ο Νικόλας στο μνημόσυνο του Σωτήρη Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: