Μυστήριο με 5 θανάτους φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge μέσα σε 4 μήνες: Διεξάγεται έρευνα

File photo: Ένας από τους θανάτους, που συνέβησαν όλοι μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, έχει επιβεβαιωθεί ως αυτοκτονία, ενώ άλλοι τέσσερις είναι ύποπτοι για αυτοκτονία. Screenshot via YouTube/Cambridge University




Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ διενεργεί έρευνα μετά τον θάνατο πέντε φοιτητών τους τελευταίους μήνες.

Ένας από τους θανάτους, που συνέβησαν όλοι μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, έχει επιβεβαιωθεί ως αυτοκτονία, ενώ άλλοι τέσσερις είναι ύποπτοι για αυτοκτονία.

Ο αντιπρύτανης Γκράχαμ Βίργκο δήλωσε πως η εξέλιξη αυτή «ανησύχησε ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Ένας δευτεροετής φοιτητής ιστορίας πέθανε τον Μάρτιο του 2022, άλλοι τρεις φοιτητές πέθαναν τον Μάιο κι ένας άλλος πέθανε τον Ιούνιο.

Η έρευνα για τον φοιτητή Ιστορίας έδειξε ότι «ήταν έτοιμος να ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό έτος ως ένας από τους πιο επιτυχημένους φοιτητές της χρονιάς του».

Ο βοηθός ιατροδικαστής του Cambridgeshire και του Peterborough, Σάιμον Μίλμπορν,  δήλωσε ότι δεν υπήρχε «καμία απολύτως ένδειξη ότι αντιμετώπιζε δυσκολίες».

Η έρευνα έδειξε ότι δεν είχε καμία επαφή με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του κολεγίου και ο γιατρός του επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Η επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Survivors of Suicide, Κλερ Κάραν, η οποία στηρίζει την οικογένειά του, είπε:

«Όπως κάθε οικογένεια που πενθεί μια αυτοκτονία, είναι συντετριμμένη, είναι στενοχωρημένη, είναι πολύ τραυματισμένη, αγωνίζεται πραγματικά να ξεπεράσει αυτό που συνέβη. απέραντη θλίψη.

«Αυτό δεν είναι το είδος του θανάτου που κάποιος θέλει να δει ποτέ».

Πρόσθεσε ότι είναι «πραγματικά σημαντικό» να ενημερώσουμε τους ανθρώπους ότι υπάρχουν διαθέσιμες υπηρεσίες υποστήριξης και να βεβαιωθούμε ότι είναι προσβάσιμες όταν χρειάζεται.

Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ έχει καταγράψει τον αριθμό των αυτοκτονιών φοιτητών από το 2017-18, σύμφωνα με απάντηση στο Freedom of Information:

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών πριν από το 2021-22, τέσσερις φοιτητές επιβεβαιώθηκε ότι αυτοκτόνησαν, ενώ ένας ακόμη θάνατος ερευνάται ως ενδεχόμενη αυτοκτονία. 

Μετά τον τέταρτο θάνατο φέτος, το πανεπιστήμιο προσέγγισε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας για να δημιουργήσουν μια ομάδα έρευνας για να «εξετάσουμε τι έχει συμβεί και ποια είναι τα μαθήματα που μπορούμε να μάθουμε», είπε ο καθηγητής Βίργκο.

«Ένα πράγμα που προέκυψε από την έρευνα ήταν ότι δεν υπήρχε κοινή αιτία πίσω από αυτούς τους θανάτους, αλλά, αναλογιζόμενοι τις συζητήσεις που προέκυψαν από την έρευνα, εξετάσαμε διάφορες πτυχές της πρακτικής μας», είπε.

Ο πέμπτος θάνατος σημειώθηκε μετά την έναρξη αυτής της έρευνας και επί του παρόντος βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτές οι έρευνες είναι ανεξάρτητες από τις ανακρίσεις που διενεργούνται από ιατροδικαστή.

Ο καθηγητής Βίργκο είπε: «Θεωρούμε τραγικούς και πολύ ανησυχητικούς όλους τους θανάτους φοιτητών που συνέβησαν στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε εικασίες για το τι συνέβη σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αλλά ασχολούμαστε πολύ προσεκτικά με ολόκληρο τον φοιτητικό πληθυσμό με επαγγελματίες εντός και εκτός πανεπιστημίου για να κατανοήσουμε καλύτερα τι μπορεί να συμβαίνει. Δεν είμαι σε θέση να πω ότι είναι μια συγκεκριμένη αιτία.
«Είναι αναμφίβολα πολύπλοκο, αλλά είναι κάτι που το βλέπουμε σε όλη τη χώρα και σίγουρα σε ολόκληρο τον πανεπιστημιακό τομέα».

Το 2021, 2.123 φοιτητές είχαν πρόσβαση στην κεντρική υπηρεσία ψυχικής υγείας του πανεπιστημίου, ενώ 453 χρησιμοποίησαν υπηρεσίες στο κολέγιο, σε σύγκριση με 1.655 και 136 αντίστοιχα το 2017.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS), που δημοσιεύθηκαν τον Μάιο, το ποσοστό αυτοκτονιών για φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος που έληξε το 2020 στην Αγγλία και την Ουαλία ήταν τρεις θάνατοι ανά 100.000 φοιτητές, το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων τεσσάρων ετών. 

Μεταξύ 2016-17 και 2019-20, οι μαθητές είχαν επίσης σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό παρόμοιων ηλικιών.

Ο καθηγητής Στιβ Γουέστ, πρόεδρος των Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου, που εκπροσωπεί 140 πανεπιστήμια, είπε ότι ο κλάδος μοιράζεται μια «αποφασιστική δέσμευση» για την πρόληψη των αυτοκτονιών φοιτητών.

«Σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, βλέπουμε μια αύξηση στον αριθμό των νεαρών ενηλίκων που αντιμετωπίζουν ψυχική ασθένεια και αυτό αντανακλάται στους φοιτητικούς πληθυσμούς, με αυξανόμενη ζήτηση για υποστήριξη και θεραπεία τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στο NHS.

«Ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο συνολικός αριθμός των φοιτητικών θανάτων από αυτοκτονία αυξάνεται, παράγοντες κινδύνου όπως ο αυτοτραυματισμός, η κατάθλιψη, τα  χρέη και η μοναξιά σημαίνουν ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι σε εγρήγορση για να εντοπίσουν τα σημάδια και να ανταποκριθούν γρήγορα».

Με πληροφορίες από BBC

Το σύνδρομο της Σρι Λάνκα “χτυπά” τον Παναμά: 2η βδομάδα διαδηλώσεων * Πάγωμα τιμών στα καύσιμα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: