Με μεγάλη συναυλία, προς τιμή του Νίκου Μούγιαρη, ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου κατά την ενημέρωση για θέματα αγνοουμένων στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς. Φωτογραφία ΓΔΠ, PIO




Ολοκληρώνονται την Παρασκευή, 29/7/2022, οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς, με παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής Κυπρίων της Διασποράς από τον Επίτροπο Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου.

Στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση της Διαδικτυακής Πλατφόρμας Κυπρίων Διασποράς σε συνεργασία με Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Ακολούθως, οι σύνεδροι θα ενημερωθούν, στο πλαίσιο κλειστής συνεδρίας, από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της Κύπρου.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Προγράμματος ΚΕΒΕ «Γε Νέο Επιχειρείν» που απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών, από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Παπαφιλίππου.

Μετά θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας την Αλήθεια» που αφορά το Πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις εκταφές αγνοουμένων και την αναγνώριση λειψάνων, το οποίο επιμελήθηκε το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας σε συνεργασία με το ΡΙΚ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα λήξουν με την εκπόνηση και έγκριση ψηφισμάτων.

Τα βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Μικρή Πατρίδα», η οποία διοργανώνεται εις μνήμην του Κύπριου της Διασποράς Νίκου Μούγιαρη, με τραγούδια και ποιήματα εμπνευσμένα από την τουρκική εισβολή του 1974 και την ξενιτιά.

Η συναυλία, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας και της ΠΣΕΚΑ, θα πραγματοποιηθεί στο Σκαλί Αγλαντζιάς, στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή ερμηνευτών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η αποκάλυψη του Ντονμέζ: Ο Ερντογάν κρατά το “μυστικό” για το σημείο που θα ερευνήσει το γεωτρύπανο στη Μεσόγειο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: