Στήριξη στον προεδρική υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη αποφάσισε το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ

Σε έκτακτο Συνέδριο των αντιπροσώπων η ΕΔΕΚ αποφάσισε να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη για τις Προεδρικές εκλογές του 2023. Φωτογραφία μέσω ΕΔΕΚ




Τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη για τις Προεδρικές Εκλογές 2023 αποφάσισε να εισηγηθεί στο Συνέδριο Αντιπροσώπων το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος με ομιλία του μετέφερε στους συνέδρους την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, η οποία πάρθηκε λίγο πριν από την έναρξη του Συνεδρίου Αντιπροσώπων.

Το Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων, όπου θα ληφθεί η τελική απόφαση για τις Προεδρικές Εκλογές, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις έξι και τριάντα το απόγευμα στον χώρο της Κρατικής έκθεσης, με την παρουσία πέραν των 500 ατόμων.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ηλίας Μυριάνθους και Ανδρέας Αποστόλου, οι πρώην υπουργοί Κούλης Μαυρονικόλας και Αντώνης Βασιλείου και ο πρώην δήμαρχος Στροβόλου Σάββας Ηλιοφώτου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το Π.Γ. στη βάση των υποδείξεων της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της 20ης του περασμένου Μαρτίου, προχώρησε:

• Σε επαφές με κόμματα εκτός του κυβερνητικού σχήματος και υποψηφίους προέδρους, για να εξετάσει τις προοπτικές συνεργασίας στις προσεχείς Προεδρικές εκλογές, στη βάση προγραμματικών και θεσμικών συγκλίσεων, καθώς και
• Σε Επαρχιακές Συνδιασκέψεις για να εκφράσουν τις απόψεις, προτάσεις και εκτιμήσεις τα μέλη του Κόμματος.

Το Π.Γ. στη βάση προσεκτικής και σε βάθος αξιολόγησης των αποτελεσμάτων των πιο πάνω δράσεων, εισηγείται ομόφωνα στο Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο να υιοθετήσει την πρότασή του αναφορικά με τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Συγκεκριμένα η πρόταση αφορά

• Την υιοθέτηση της υποψηφιότητας του κου Νίκου Χριστοδουλίδη.
• Εξουσιοδοτεί την ηγεσία να προχωρήσει άμεσα σε ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τον κο Χριστοδουλίδη, ώστε να ολοκληρωθούν στη βάση της αμοιβαιότητας, του αλληλοσεβασμού και της εποικοδομητικής συνέργειας, οι συγκλίσεις σε πολιτικές θέσεις και η κατοχύρωση της θεσμικής πτυχής της συνεργασίας.
• Οι παραπάνω προϋποθέσεις αποτελούν βασικούς πυλώνες για τη διαμόρφωση αξιόπιστης και αμοιβαία αποδεκτής συνεργασίας, η οποία να αποβεί προς όφελος του λαού και της πατρίδας μας.

«Με την ολοκλήρωση του προεκλογικού σκηνικού στη βάση των σημερινών δεδομένων, των υποψηφιοτήτων, των συνεργασιών που έχουν ανακοινωθεί, η επιλογή-μας είναι η στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη”, είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ανέφερε ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε απαιτείται πραγματική αλλαγή, αλλαγή νοοτροπίας, αναβάθμιση των θεσμών και μια διακυβέρνηση με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα σημειώνοντας ότι η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να διαμορφώσει και όχι να εμβολιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Πρόσθεσε ότι η συμμετοχή στην Κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός αλλά υποχρέωση προς την πατρίδα και το λαό. «Μπορεί η απόφαση αυτή να πετύχει, μπορεί και να αποτύχει όμως η συνείδησή-μας πρέπει να είναι καθαρή, η αποτυχία-μας δεν θα είναι αποτέλεσμα καιροσκοπισμού, αλλά πιθανόν παραγόντων που δεν ελέγχονται, οι οποίοι μπορεί να καθορίσουν και το τελικό αποτέλεσμα ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σιζόπουλος.

Είπε ότι είναι λογικό να υπάρχουν μέλη και φίλοι του κόμματος οι οποίοι μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη και διαφορετική επιλογή σημειώνοντας ωστόσο ότι όλοι θα πρέπει να στηρίξουν την απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της ΕΔΕΚ για να πετύχουν το στόχο που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή στην επόμενη Κυβέρνηση, τη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής, την προάσπιση της πατρίδας από τους κινδύνους που ελλοχεύουν και την στήριξη των πολιτών που υφίστανται τις αβάστακτες συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Κύπρος Λευκωσία 

Στη Λευκωσία σήμερα ο Καγκελάριος της Αυστρίας: Κυπριακό και τουρκικές προκλήσεις στη συνάντηση με Αναστασιάδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: