Ίσες ευθύνες και στο απυρόβλητο η Τουρκία: Απογοήτευση για το προσχέδιο της απαράδεκτης έκθεσης του Γ.Γ. του ΟΗΕ

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σε προεκλογική συγκέντρωση. Φωτογραφία via Diko1976




Το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) εκφράζει την απογοήτευση του, για το γεγονός ότι στο προσχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, διατηρούνται οι ίσες αποστάσεις μεταξύ των δύο πλευρών και επιρρίπτονται ίσες ευθύνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η Τουρκία παραβιάζει τα ψηφίσματα και τους όρους εντολής των Ηνωμένων Εθνών επιμολύνοντας τη βάση λύσης και προωθώντας τα δύο κράτη και αντί να επικριθεί από τον ΓΓ του ΟΗΕ, αφήνεται, δυστυχώς, στο απυρόβλητο.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη μεταναστευτική κρίση, η έκθεση ουσιαστικά «ξεπλένει» τις εγκληματικές ευθύνες της Τουρκίας που κλιμακώνει τον υβριδικό πόλεμο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει αποτρεπτικά διεκδικώντας απάλειψη αρνητικών στοιχείων και συμπερίληψη στο τελικό κείμενο, εκείνων των δεδομένων που ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, σημειώνει ότι η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε σημαντικές παρεμβάσεις για τη διόρθωση των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο, αν και βρισκόμαστε στο στάδιο του προσχεδίου, που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο είναι το τελικό κείμενο, είναι προφανές ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ίσες αποστάσεις που τηρεί είναι αποστάσεις, οι οποίες ευνοούν ουσιαστικά το κατοχικό καθεστώς και την Τουρκία.

«Γι’ αυτό ακριβώς η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε σημαντικές παρεμβάσεις για τη διόρθωση των εκθέσεων», τονίζει, συμπληρώνοντας πως «όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει μέχρι σήμερα, δεν είναι δυνατόν, τις εκθέσεις, τα ψηφίσματα και γενικά ό,τι έχει σχέση με το Κυπριακό στα Ηνωμένα Έθνη να τα ετοιμάζει ο βρετανικός παράγοντας, ένας παράγοντας, ο οποίος όχι απλά εμπλέκεται ως ενδιαφερόμενο μέρος στο Κυπριακό, αλλά είναι ο παράγοντας που ουσιαστικά ευθύνεται για τη δημιουργία του Κυπριακού».

Υπονοούμενα του Αναστασιάδη για τον Γκουτέρες: Λειτουργούν με βάση, δυστυχώς, τα συμφέροντα και όχι το πραγματικό δίκαιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: