Απαράδεκτη ρωσική δήλωση: Με βρετανικές σφαίρες θα εκτελέσουμε τους δυο Βρετανούς που πιάσαμε στην Ουκρανία

Οι δύο Βρετανοί που κρατούνται από τους Ρώσους και πρόκειται να εκτελεστούν γιατι πολέμησαν στο πλευρό των Ουκρανών. Photo via YouTube Sky News




Οι αυτονομιστικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία επιταχύνoυν τα σχέδια για την εκτέλεση δύο Βρετανών.

Ο Aiden Aslin και ο Shaun Pinner, που είχαν ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό, συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της Μόσχας κοντά στη Μαριούπολη τον Απρίλιο.

Χθες το βράδυ φιλορώσοι αξιωματούχοι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ είπαν ότι «ετοιμάζουν την τοποθεσία για την εκτέλεσή τους».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η εκτέλεση θα γίνει από εκτελεστικό απόσπασμα , χωρίς να δημοσιοποιηθεί εκ των προτέρων η ημερομηνία , ενώ δεν θα είναι δημόσια.

Με μία δήλωση κυνισμού και αναλγησίας μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου χλεύασε τους Βρετανούς, λέγοντας ότι θα σκοτωθούν με βρετανικά όπλα και σφαίρες και στις οικογένειες τους θα «σταλεί ο λογαριασμός»

Οι ανατριχιαστικές αυτές δηλώσεις ήρθαν μια μέρα αφότου το DPR επανέφερε τη θανατική ποινή ως τιμωρία για τα πιο σοβαρά εγκλήματα.

Είπε ότι η θανατική ποινή χρησίμευε ως «αποτρεπτικός παράγοντας για τη διάπραξη αποτρόπαιων εγκλημάτων, ιδίως εγκλημάτων κατά της ειρήνης και της ασφάλειας της ανθρωπότητας».

Οι δύο Βρετανοί καταδικάστηκαν πρόσφατα από δικαστήριο που τους χαρακτήρισε «μισθοφόρους».

Σύμφωνα με τους Βρετανούς οι κατηγορίες είναι ψευδείς, επειδή οι δύο καταδικασθέντες ανήκαν σε ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες. Επομένως, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δικαιούνται προστασία κατά τη διάρκεια της κράτησης.

Επίσης και οι δύο έιχαν κοινή βρετανική-ουκρανική υπηκοότητα και είχαν ζήσει πολλά χρόνια στη χώρα.

Πριν από τότε ο Άσλιν, 28 ετών, υπηρέτησε στη Φρουρά των Γρεναδιέρων, ενώ ο Πίνερ, 48 ετών, στο Βασιλικό Σύνταγμα της Αγγλίας.

Οι απειλές για εκτέλεση ερμηνεύονται και ως ένα ρωσικό τέχνασμα για να αναγκαστεί το Ηνωμένο Βασίλειο να δημιουργήσει διπλωματικές σχέσεις με την αποσχισθείσα περιοχή.

Σύμφωνα με τους Ρώσους αυτονομιστές μετά την εξέταση της έφεσης των δύο Βρετανών «οι υποθέσεις τους θα μεταφερθούν στην εκτελεστική υπηρεσία για εφαρμογή, με εκτελεστικό απόσπασμα», είπε.

Σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, οι μισθοφόροι δεν έχουν τα ίδια προνόμια με τους τακτικούς μαχητές, των οποίων η προστασία πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης.

Οι οικογένειες των δύο Βρετανών έχουν παρακαλέσει το Υπουργείο Εξωτερικών να παρέμβει για λογαριασμό τους.

Η καλύτερη ελπίδα τους είναι να απελευθερωθούν στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων.

Άλλοι δύο Βρετανοί, ο Dylan Healy, 22 ετών, και ο Andrew Hill, 35, βρίσκονται επίσης υπό κράτηση στο Ντόνετσκ.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έως και 1,6 εκατ. Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί στη Ρωσία παρά τη θέλησή τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: