Η Le Figaro ασχολείται με την έρευνα για απόπειρα κατασκοπείας στο τηλέφωνο του αρχηγού του σοσιαλιστικού κόμματος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος. Φωτογραφία via ΠΑΣΟΚ




Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο αρχηγός του κόμματος της «ελληνικής σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης» και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης για «απόπειρα» κατασκοπείας του κινητού του τηλεφώνου από το Predator, αναφέρεται η εφημερίδα Le Figaro (μέσω του AFP) στην ιστοσελίδα της.

Σημειώνει, ότι «μια νέα υπόθεση αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα για αυτό το spyware». Προβάλλεται η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη, κατά την έξοδό του από την Εισαγγελία,  καθώς και η σχετική με την υπόθεση ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Ο εκπρόσωπος της συντηρητικής κυβέρνησης Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε, ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να διερευνήσει την υπόθεση άμεσα», σημειώνει η εφημερίδα.

Υπενθυμίζει, ότι πριν από τρεις μήνες, η Εισαγγελία Αθηνών άνοιξε έρευνα για τη φερόμενη παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Θανάση Κουκάκη, Έλληνα δημοσιογράφου, ειδικευόμενου κυρίως σε οικονομικά θέματα, που επίσης δέχτηκε επίθεση από το Predator.

Υπογραμμίζεται, ότι η κυβέρνηση εκείνη την εποχή απέκλεισε «οποιαδήποτε κρατική ανάμειξη σε αυτή την υποτιθέμενη παρακολούθηση», ενώ τα συνδικάτα Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων εξέφρασαν «την ανησυχία τους» για την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.

Το Νοέμβριο, μια αριστερή ελληνική εφημερίδα αποκάλυψε την παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες ενός άλλου Έλληνα δημοσιογράφου, ειδικευμένου σε θέματα μετανάστευσης, πληροφορία που ωστόσο η κυβέρνηση διέψευσε. 

ΠΗΓΗ: Le Figaro (AFP) – Grèce : enquête pour «tentative» d’espionnage du téléphone du chef du parti socialiste

Κατρίνης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ: «Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στην εποχή των κοριών»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: