Η Καθημερινή Κύπρου θεωρεί βέβαιη την υποστήριξη της ΕΔΕΚ στον Χριστοδουλίδη: Αύριο η απόφαση

FILE PHOTO: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης κάνει δηλώσεις στον Τύπο μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στο υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Αύριο αποφασίζει η ΕΔΕΚ για τον υποψήφιο που θα στηρίξει στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στο έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο των αντιπροσώπων, στις 18:30 στη Κρατική Έκθεση.

Θα προηγηθεί συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος για την οριστικοποίηση της πρότασης που θα κατατεθεί ενώπιον των 400 και πλέον αντιπροσώπων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η πρόταση θα είναι υπέρ ενός συγκεκριμένου υποψηφίου ή αν θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές.

Ωστόσο βάσει των όσων έχουν λεχθεί, οι πιθανότητες για συγκεκριμένη πρόταση που θα αφορά την στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: “Να απολογηθεί για τα παραποιημένα και διαστρεβλωμένα γεγονότα που παρουσίασε σε ανακοίνωσή της στις 6 Ιουλίου 2022”, ζητά η ΕΔΕΚ από την ηγεσία του ΑΚΕΛ, μετά την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία αναφέρει ότι ουδέποτε αποφασίστηκε από οποιονδήποτε, είτε από τον τέως Γενικό Εισαγγελέα είτε από τους νυν επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, η υποβολή αίτησης για άρση ασυλίας του κ. Σιζόπουλου, για φάκελο υπόθεσης που τέθηκε ενώπιον της τον Αύγουστο του 2019.1

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ αναφέρει:

Καλούμε δημόσια την ηγεσία του ΑΚΕΛ να απολογηθεί για τα παραποιημένα και διαστρεβλωμένα γεγονότα που παρουσίασε σε ανακοίνωσή της στις 6 Ιουλίου 2022.

Μετά και από τη σημερινή ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας καλούμε δημόσια την ηγεσία του ΑΚΕΛ να απολογηθεί για τα παραποιημένα και διαστρεβλωμένα γεγονότα που παρουσίασε σε βάρος του Προέδρου της ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της στις 6 Ιουλίου 2022.

Υπενθυμίζουμε πως για το συγκεκριμένο θέμα στο ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας την καταγγελία την έκανε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος τον Μάρτιο του 2019.

Νίκος Αναστασιάδης: Απόλυτος ο συντονισμός Κύπρου και Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: