Η εκδίκηση είναι πιάτο που προσφέρεται …κρύο: Ελέγχεται ο άνθρωπος του Τραμπ για τα λεφτά που του έδωσαν Τούρκοι και Ρώσοι

FILE PHOTO: Former National Security Advisor and convicted felon Michael Flynn speaks to supporters of US President Donald J. Trump who gathered outside the Supreme Court to echo Trump’s baseless claims of voter fraud in the US presidential election, in Washington, DC, USA. EPA, JIM LO SCALZO




Ο Μάικλ Φλιν, ο απόστρατος στρατηγός, και πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε από τον γενικό επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας για το γεγονός ότι αποκάλυψε επικερδείς ομιλίες και άλλες επιχειρηματικές συμφωνίες με ξένες οντότητες, ωθώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ να του επιβάλει κυρώσεις δεκάδων χιλιάδων δολαρίων, αποκάλυψε η εφημερίδα Washington Post.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο Φλιν, που θεωρείται άνθρωπος του Τραμπ, έλαβε σχεδόν 450.000 δολάρια από τουρκικά και ρωσικά συμφέροντα το 2015, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισής του στη Μόσχα δίπλα στον αυταρχικό πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά δεν βρήκαν στοιχεία ότι είχε ζητήσει την έγκριση της κυβέρνησης εκ των προτέρων.

Τα ευρήματά τους περιγράφονται λεπτομερώς σε ένα υπόμνημα του Ιανουαρίου 2021 προς τον Στρατό που αποκαλύφθηκε μέσω του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOIA), την Πέμπτη.

Ο στρατός ειδοποίησε τον Flynn με μια επιστολή στις 2 Μαΐου, που έχει στην κατοχή της η Washington Post, ότι θα επιδίωκε να ανακτήσει 38.557,06 δολάρια από αυτόν, για τα χρήματα που έλαβε για ένα εορταστικό δείπνο για την 10η επέτειο του Russian Today (RT), το πρακτορείο ειδήσεων-κανάλι που ελέγχεται απόλυτα από το Κρεμλίνο. Ο Πούτιν κάθισε δίπλα στον Φλιν στην εκδήλωση και αργότερα είπε στο NBC News ότι «δεν του μίλησε καν πραγματικά».

Ο Flynn δεν απάντησε σε τηλεφώνημα και σε email των δημοσιογράφων της εφημερίδας, που του ζήτησαν να σχολιάσει τις αποκαλύψεις.

Ο Craig R. Schmauder, δικηγόρος του Στρατού, έγραψε στην επιστολή ότι η αποτυχία του Flynn «να λάβει τις εγκρίσεις του Υπουργού Στρατιωτικών και του Υπουργού Εξωτερικών είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση της ρήτρας αποδοχών», μια διάταξη του Συντάγματος των ΗΠΑ που απαγορεύει σε συνταξιούχους στρατιωτικούς να λαμβάνουν χρήματα από ξένες κυβερνήσεις χωρίς προηγούμενη άδεια.

«Όταν διαπιστωθεί ότι ένας στρατιωτικός συνταξιούχος έχει παραβιάσει τη ρήτρα αποζημιώσεων, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να επιδιώξει την είσπραξη του χρέους», έγραψε ο Schmauder στον Flynn.

Η υπόθεση του Φλιν δείχνει πως η Τουρκία εξαγοράζει αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον, στις Βρυξέλλες και άλλα κέντρα αποφάσεων

Ο Schmauder πρόσθεσε ότι ο Στρατός ζητούσε από την Υπηρεσία Χρηματοδότησης Άμυνας «να ζητήσει επιστροφή από εσάς ενός χρέους ύψους 38.557,06 $».

Ο Sean O’Donnell, ο εν ενεργεία γενικός επιθεωρητής του Υπουργείου Άμυνας, έγραψε στο υπόμνημα του Ιανουαρίου 2021 που κυκλοφόρησε την Πέμπτη ότι οι κανονισμοί του Υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι εάν ένας συνταξιούχος στρατιωτικός των ΗΠΑ λάβει χρήματα από μια ξένη κυβέρνηση χωρίς προηγούμενη έγκριση, θεωρείται ότι παρανόμησε.

«Δημιουργείται ένα χρέος υπέρ της κυβέρνησης το οποίο πρέπει να εισπραχθεί με παρακράτηση από την αμοιβή των συνταξιούχων», έγραψε ο O’Donnell.

Εκτός από το δείπνο του RT τον Δεκέμβριο του 2015, το σημείωμα του O’Donnell τονίζει την πληρωμένη εμφάνιση του Flynn σε συνέδριο τον Οκτώβριο του 2015 που χρηματοδοτήθηκε από την Kaspersky Government Security Solutions, «μια οντότητα που φαίνεται να ελέγχεται από τη ρωσική κυβέρνηση» και τη δουλειά του Flynn για την Inovo BV, μια εταιρεία που δημιουργήθηκε στην Ολλανδία για να εξυπηρετήσει την τουρκική κυβέρνηση.

Ο Φλιν έλαβε πολλές χιλιάδες δολάρια από την εν λόγω εταιρεία για να βοηθήσει τον Ταγίπ Ερντογάν, που απαιτούσε την έκδοση του Ιμάμη Γκιουλέν στην Τουρκία. Έγραψε επίσης ένα πληρωμένο άρθρο στην εφημερίδα The Hill με το οποίο εξυπηρετούσε τον πρόεδρο της Τουρκίας, κτυπώντας τους Κούρδους και τον Γκιουλέν.

Ο Φλίν είχε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον γαμπρό του Ερντογάν, με τους οποίους συζήτησε την απαγωγή του Γκιουλέν και την μεταφορά του στην Τουρκία. Για την αποστολή αυτή θα λάμβανε 15 εκατομμύρια δολάρια από τους Τούρκους.

Ο στρατός διαπίστωσε στις 28 Απριλίου ότι ο Φλιν παραβίασε τη ρήτρα των αποδοχών, είπε ο Μάικλ Μπρέιντι, εκπρόσωπος του Στρατού, σε ένα email. Ο Στρατός διαβίβασε τα ευρήματά του στην Υπηρεσία Οικονομικών και Λογιστικής Άμυνας, η οποία υπολογίζει πόσα οφείλονται και χειρίζεται την είσπραξη.

Η Τουρκία είχε “αλώσει” το Λευκό Οίκο: Η υπόθεση του Μάικλ Φλιν αποδεικνύει πόσο διεφθαρμένο είναι το σύστημα

Ο Flynn αναγνώρισε την οικονομική ποινή σε τηλεοπτική συνέντευξη που μεταδόθηκε τον Μάιο, λέγοντας ότι το Υπουργείο Άμυνας «θα πάρει από τη συνταξιοδότησή μου και θα βγάλει κάποια χρήματα».

«Ναι, σημαίνει κάτι, αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτή η χώρα σημαίνει πολλά περισσότερα από αυτά που θα κάνουν σε μένα», είπε τότε ο Flynn, υποδηλώνοντας ότι η τιμωρητική ενέργεια είχε πολιτικά κίνητρα.

Ο Τραμπ έδωσε χάρη στον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του λέγοντας ότι είπε ψέματα στο FBI

Ο Φλιν ήταν ο πρώτος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ, αλλά παγιδεύτηκε στην έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016.

Έφυγε απότομα από τον Λευκό Οίκο μόλις λίγες εβδομάδες μετά τον διορισμό του. Αργότερα δήλωσε ένοχος ότι είπε ψέματα στο FBI σχετικά με τις επαφές του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια προσπάθησε να αρνηθεί τις κατηγορίες προτού τελικά ο Τραμπ του δώσει χάρη τον Νοέμβριο του 2020.

Μετά την ήττα του Τραμπ, ο Φλιν πρότεινε στον πρώην πρόεδρο να κηρύξει στρατιωτικό νόμο και να επιβάλει την «επανάληψη» των εκλογών σε βασικές πολιτείες που ψήφισαν υπέρ του προέδρου Μπάιντεν.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Washington Post

Βίντεο-σοκ από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ: Έφηβοι χτυπούν μέχρι θανάτου ηλικιωμένο άνδρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: