Η Τουρκία είχε “αλώσει” το Λευκό Οίκο: Η υπόθεση του Μάικλ Φλιν αποδεικνύει πόσο διεφθαρμένο είναι το σύστημα

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, την Ημέρα των Ευχαριστιών. EPA, Erin Schaff / POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Για όσους παρακολουθούν από κοντά τα πράγματα στην Ουάσιγκτον, ήταν μία αναμενόμενη εξέλιξη. Διότι, τα ανοικτά μέτωπα είναι πολλά, διότι οι εκβιασμοί και οι απειλές είναι άνευ προηγουμένου, και κάποια στόματα αξιωματούχων που γνωρίζουν θα έπρεπε να κλείσουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Μπορεί, λοιπόν, να φανταστεί κανείς πόσο μεγάλο ψάρι είναι ο Μάικλ Φλιν, για να σπεύσει ο πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ να του απονείμει χάρη.

Ο εν λόγω κύριος είναι πρώην στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, πρώην ανώτερος αξιωματούχος των Ενόπλων Δυνάμεων, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, στενός συνεργάτης του Προέδρου Τραμπ, αλλά και πληρωμένος ατζέντης της Τουρκίας. Συμπληρώνει ένα «πακέτο» εκρηκτικό, ένα «πακέτο» …μεγατόνων, καθώς όλους τους έχει στο χέρι!

  • Μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας τι γνωρίζει ο εν λόγω στρατηγός, που δεν κουβαλά μαζί του περγαμηνές. Όσα λέγονται και γράφονται από τους οπαδούς του κ. Τραμπ, ιδιαίτερα τους ομογενείς, είναι κουβέντες του καφενέ. Ανδρώθηκε στο στρατό και τις υπηρεσίες επειδή μάζευε στοιχεία…

Ο κ. Φλιν έγινε γνωστός όχι για τις υπηρεσίες του προς το αμερικανικό Έθνος, αλλά επειδή αναμείχθηκε στη βρώμικη υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές του 2016 και καταδικάστηκε για ψευδορκία στο FBI για το ρόλο που έπαιξε.

Θυμίζω ότι εκ μέρους της προεδρικής εκστρατείας του κ. Τραμπ είχε επαφές με τον Ρώσο πρέσβη στην Ουάσιγκτον. Υπάρχουν και αυτοί που επιμένουν ότι γνωρίζει προσωπικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν αποδείξεις…

Είναι μία υπόθεση που ενδιαφέρει και προσωπικά τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πιστεύει ότι ο ίδιος και η οικογένειά του ήταν στόχος της ρωσικής κυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια. Οι επιθέσεις εναντίον του γιού του, του Χάντερ Μπάιντεν, από την ομάδα του Ρούντι Τζουλιάνι, δικηγόρου του κ. Τραμπ, πιστεύεται ότι στηρίχθηκαν με στοιχεία που τους έδωσε η Μόσχα.

Είναι σίγουρο ότι η ρωσική ανάμειξη, όπως έχει χαρακτηριστεί, θα έρθει ξανά στο προσκήνιο με πρόεδρο τον κ. Μπάιντεν. Όπως και η υπόθεση της Ουκρανίας. Είναι και ζήτημα τιμής για τον εκλεγμένο Πρόεδρο, ιδιαίτερα αν τελικά ο Λευκός Οίκος -όπως λέγεται- είχε την …τιμή του επί προεδρίας του σημερινού Προέδρου.

Την Τετάρτη το βράδυ, μέσω του λογαριασμού του στο Τουίτερ, ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε τα νέα, που είχαν διαρρεύσει και είχαν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Ο άνθρωπος αυτός -και έτσι απλά το λέω- δεν είναι καθαρός.

  • “Με μεγάλη μου τιμή -ανέφερε ο κ. Τραμπ- ανακοινώνω ότι χορηγήθηκε πλήρης απαλλαγή στον στρατηγό Μάικλ Φλιν. Συγχαρητήρια στον στρατηγό Φλιν και στην υπέροχη οικογένειά του, γνωρίζω ότι θα περάσετε πλέον μια πραγματικά υπέροχη Ημέρα Ευχαριστιών!”, σημείωσε ο κ. Τραμπ.

Ο κ. Φλιν εργάστηκε για την Τουρκία ενώ ήταν μέλος της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Τραμπ. Ο Ερντογάν τον πλήρωνε μέσω Τούρκου επιχειρηματία για να καταστρέψει τη φήμη του Ιμάμη Γκιουλέν και να πολεμήσει τις προσπάθειες αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και για να ταυτίσει τους Κούρδους της Συρίας με τους αντάρτες του PKK, που η Αμερική τους χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

Ο κ. Φλιν είχε συζητήσει με τους Τούρκους και την απαγωγή του Ιμάμη Γκιουλέν, που ζει στην Πενσιλβάνια. Η συζήτηση έγινε στο ξενοδοχείο Έσσεξ της Νέας Υόρκης με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον γαμπρό του Ερντογάν, τον διεφθαρμένο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, οι οποίοι του πρόσφεραν 15 εκατ. δολάρια. Η συνωμοσία για την απαγωγή του Γκιουλέν προφανώς δεν προχώρησε ή μπορεί να προχώρησε και να απέτυχε. Δεν το γνωρίζουμε…

Με την απονομή χάρης ο κ. Τραμπ εξασφάλισε τη σιωπή του κ. Φλιν, ο οποίος γνωρίζει σοβαρές υποθέσεις που αφορούν τον σημερινό Πρόεδρο. Από τη Ρωσία μέχρι και τις σχέσεις με τον Ερντογάν,ο οποίος κατάφερε και “άλωσε” το Λευκό Οίκο. Πρόκειται πραγματικά για εγκληματική πράξη…

Την ίδια στιγμή, με την απονομή χάρης στον Μάικλ Φλιν, εξυπηρέτησε ακόμα μία φορά τον πρόεδρο της Τουρκίας, με τον οποίο έχει κοινά οικονομικά συμφέροντα, σύμφωνα με πρώην συνεργάτες του, που αποχώρησαν από τον Λευκό Οίκο και άρχισαν να κελαηδούν.

  • Θα έχει ενδιαφέρον αν ο νέος Πρόεδρος βρει τον τρόπο να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τον κ. Φλιν για άλλες υποθέσεις, όπως παραδείγματος χάριν, τις σχέσεις του με την Τουρκία και τη Ρωσία για το διάστημα που υπηρέτησε στο Λευκό Οίκο ως σύμβουλος εθνικής Ασφάλειας.

Διότι θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι ο Λευκός Οίκος επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, εξυπηρετούσε ξένες κυβερνήσεις έναντι ανταλλαγμάτων… Είναι και μία ευκαιρία να ανοίξουν στόματα και να πληροφορηθούμε επιτέλους πόσα κόστισε η προδοσία των Κούρδων της Συρίας…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

Οι ΗΠΑ επιστρέφουν: Τα συμφέροντα της Αμερικής του Μπάιντεν ταυτίζονται με αυτά της Ελλάδας και της Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: