Η αγαπημένη της κ. Λιζ Τρας, Τουρκία, την ‘άδειασε” εντελώς: Απορρίπτει τα σχέδια της Βρετανίδας για τους πρόσφυγες

File photo: O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Φωτογραφία via Twitter, Mevlüt Çavuşoğlu, @MevlutCavusoglu




Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν οι δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας (Liz Truss) ότι προτίθεται να ζητήσει από την Τουρκία να δεχτεί αιτούντες άσυλο κατά το πρότυπο της συμφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) με τη Ρουάντα.

Η Τουρκία προειδοποίησε ότι δεν θα μετατραπεί σε «προσφυγική δομή ή συνοριοφύλακα» για κανένα κράτος. Ήδη, φιλοξενεί το μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 3,7 εκατομμυρίων Σύρων.

«Ελπίζουμε αυτοί οι ισχυρισμοί που αποδίδονται στην κα Truss να είναι αβάσιμοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ).

«Δεν τίθεται κανένα θέμα για το έθνος μας-που φιλοξενεί το μεγαλύτερο πληθυσμό προσφύγων τα τελευταία 8 χρόνια- να αναλάβει μεγαλύτερο βάρος μετά το αίτημα μιας τρίτης χώρας και, επιπλέον, να συνδράμει σε μια προσέγγιση που δεν συνάδει με τους διεθνείς κανόνες για το δικαίωμα ασύλου», τόνισε ο Tanju Bilgiç.

ΠΗΓΗ: Financial TimesJim Pickard και Laura Pitel – Ankara rejects Liz Truss’s plan to send UK asylum seekers to Turkey

Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο: Η Λιζ Τρας θα ζητήσει από την Τουρκία να δεχτεί πρόσφυγες, κατά το πρότυπο της Ρουάντα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: