H 20η Ιουλίου, για το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από μέρα πένθους έχει μετατραπεί σε μέρα γιορτής!

Στιγμιότυπο από μνημόσυνο για τους πεσόντες του κυπριακού αγώνα, στη Λάρισα.Φωτογραφία Ένωση Κυπρίων Λάρισας




Το  υπουργείο Εθνικής ΆμυναςΣ (YΠ.ΕΘ.Α.) της Μητέρας πατρίδας απέρριψε αίτημα του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας για συμμετοχή τιμητικού αγήματος και της φιλαρμονικής της 1ης Στρατιάς (με έδρα τη Λάρισα) στις εκδήλωσες τιμής προς τους αθάνατους ήρωες που έπεσαν για την Κύπρο το μαύρο καλοκαίρι του 1974!

Και δεν είναι η πρώτη φορά! Το έχουν ξανακάνει δυστυχώς!

Η απάντηση του YΠ.ΕΘ.Α στο σχετικό αίτημα έχει ως εξής:

Κύριε Αυγουστίνο,

Σας γνωρίζουμε, σε απάντηση της από 29 Ιουν 22 αίτησής σας που αφορά στη διάθεση προσωπικού της Στρατιωτικής Υπηρεσίας σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουλ 22 στη Λάρισα ότι, το αίτημά σας δεν δύναται να ικανοποιηθεί.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Υστερόγραφο:

Με εκτίμηση,
Γραφείο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων

Τμήμα Προσωπικού, Διοικητικής Μέριμνας, Δημοσίων Σχέσεων & Σχέσεων με το Κοινό (ΤΠΔΜΔΣΣΚ)
Διεύθυνση Στρατιωτικής και Τεχνολογικής Υποστήριξης (ΔΙΣΤΥ)
Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Χρήστος Γεωργαντής
MA International Relations and Security
MSc Quality Management and Technology
Τμηματάρχης Προσωπικού & Διοικητικής Μέριμνας,
Δημοσίων Σχέσεων & Σχέσεων με το Κοινό
ΔΙΣΤΥ/ΓΔΟΣΥ/ΥΠΕΘΑ
τηλ. επικ. : 210-6598143

Διάβασα και ξαναδιάβασα πολλές φορές τα παραπάνω. Κάποιος λάθος έγινε, σκέφτηκα! Επικοινώνησα με τους αρμοδίους στην 1η Στρατιά οι οποίοι εξέφρασαν της έκπληξη τους για την εν λόγω απόφαση, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουν στην απόφαση  των ανωτέρων τους.

Θεώρησα επίσης επιβεβλημένο να δώσω μια απάντηση στους αρμοδίους του YΠ.ΕΘ.Α  σε μια προσπάθεια να ανακαλέσουν την αρχική απόφαση τους.

«Η πίκρα και η λύπη μας δεν περιγράφονται. Στις 20 Ιουλίου τιμούμε τους προδομένους νεκρούς Ήρωες μας, τους αείμνηστους Κατσάνη, Κουρούπη, Σταυριανάκο, τα παιδιά της ΕΛ.ΚΥ.Κ., τους καταδρομείς της επιχείρησης «ΝΙΚΗ» και όλους όσους έπεσαν στο πεδίο της τιμής, τόσο άδικα …….

Θεωρώ αδιανόητο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της μητρός πατρίδος να αρνείται να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής στους αδικοχαμένους Ήρωες μας που έγιναν λίπασμα λευτεριάς  στις προδομένες Κυπριακές Θερμοπύλες.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της μητρός πατρίδος αρνείται να στείλει τη φιλαρμονική της 1ης Στρατιάς, αρνείται να έχει οποιοδήποτε συμμετοχή στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που χρόνια τώρα διοργανώνει ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας. Η απαράδεκτη απόφαση σας θα κοινοποιηθεί παντού! Όπου υπάρχουν Έλληνες!».

Μάταιος κόπος δυστυχώς. Καμιά απάντηση δεν υπήρξε …….

Σημειώστε ακόμη, ότι, την ίδια ώρα, στις 20 Ιουλίου 2022, που στην Εκκλησιά του Προφήτη Ηλία Λάρισας θα τελούνται τα μνημόσυνα των αδικοχαμένων Ηρώων μας και μπροστά στο Μνημείο Πεσόντων στη Λάρισα (που ανεγέρθηκε με αποκλειστική πρωτοβουλία του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας) θα καταθέτουμε δάφνινο στεφάνι στη μνήμη τους, στην παρουσία αρκετών εξ Ελλάδος αδελφών που έλαβαν μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις απόκρουσης της τουρκικής εισβολής (κάποιοι μάλιστα από αυτούς τραυματίσθηκαν και αιχμαλωτίσθηκαν), μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα, στο στρατόπεδο Στεφανοβικίου, θα γιορτάζουν τον προστάτη της αεροπορίας στρατού.

Μια γιορτή που καθιερώθηκε πριν μερικά χρόνια από τον τότε υπουργό Εθνικής  Άμυνας, Πάνο Καμένο!!! Έτσι, η 20η Ιουλίου, για το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από μέρα πένθους έχει μετατραπεί σε μέρα γιορτής!

Μια απόφαση που οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να αλλάξει!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αυγουστίνος Αυγουστή – πρόεδρος

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ήταν όλα στημένα τελικά τον Ιούλη του 1974: Η Κύπρος προδώθηκε και αφέθηκε μόνη της απέναντι στον εισβολέα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: