Για βουτιές στην… Ελβετία: Καύσωνας νότια των Άλπεων και κολύμπι στον Ρήνο

Η μόνη λύση μια βουτιά στον Ρήνο…για τον νεαρό στην “φλεγόμενη” για τα ελβετικά καιρικά χρονικά, Ελβετία. EPA/GEORGIOS KEFALAS




Οι υψηλές θερμοκρασίες δοκιμάζουν την αμάθητη κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Και καθώς η προσοχή έχει στραφεί στην Βρετανία που προετοιμάζεται για πρωτοφανή καύσωνα με σαραντάρια και πλέον, υπάρχουν κι άλλες χώρες κατ’ εξοχή… χειμωνιάτικες που ασφυκτιούν.

Μια απ’ αυτές η φημισμένη για τα βουνά και τα χιόνια της Ελβετία.

Τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι ο καύσωνας που εκδηλώθηκε στη χώρα στις 14 Ιουλίου  θα συνεχιστεί σε μεγάλο μέρος της Ελβετίας έως τουλάχιστον τις 20 Ιουλίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να γίνουν αισθητές στη νότια πλευρά των Άλπεων και θα αυξηθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας τις επόμενες ημέρες. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να κορυφωθούν αύριο, 19 Ιουλίου, όταν μπορεί να φτάσουν έως και τους 41 C γύρω από τη Sion και τους 38-40 C σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Από τις 14 Ιουλίου, η Meteo Swiss εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποιήσεις για τον καύσωνα σε περιοχές του κεντρικού και νότιου Τιτσίνο και των νοτιοδυτικών καντονιών Γκρίσονς. Κίτρινες προειδοποιήσεις για τον καύσωνα έχουν εκδοθεί σε μεγάλο μέρος της βόρειας, κεντρικής και ανατολικής Ελβετίας.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: