Φόβοι για έναν “χειμώνα οργής” στη Γερμανία: Δεξιοί εξτρεμιστές βρίσκουν νέο αγαπημένο θέμα, την κρίση του φυσικού αερίου

FILE PHOTO: German Chancellor Olaf Scholz (R) gestures next to Egyptian President Abdel Fattah al-Sisi during a joint press conference at the Chancellery in Berlin, Germany, 18 July 2022. EPA, CLEMENS BILAN




Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού Der Spiegel(το οποίο αρχικώς δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του) αναφέρεται στο πως οι δεξιοί εξτρεμιστές, μετά το τέλος των διαδηλώσεων για τον κορωνοϊό, κινητοποιούν τους υποστηρικτές τους για έναν «γερμανικό χειμώνα οργής».

Επικεντρώνονται στο επόμενο συναρπαστικό θέμα που είναι η κρίση του φυσικού αερίου και η εκτίναξη των τιμών και φαντασιώνονται την ανατροπή και έναν επικείμενο εμφύλιο πόλεμο.

Ο αριθμός των διαδηλωτών στους δρόμους είναι ακόμη διαχειρίσιμος. Ωστόσο, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των πολιτικών και των αρχών ότι θα έρθει μια καταιγίδα το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Και πολίτες που έως τώρα απείχαν από διαδηλώσεις, ενδεχομένως θα βγουν στους δρόμους όχι μόνο εάν οι πισίνες παραμένουν κλειστές, αλλά εάν οι τέσσερις τοίχοι τους παραμένουν κρύοι ή οι αγορές στο σούπερ μάρκετ καταστούν σχεδόν αδύνατες λόγω της ακρίβειας.

ΠΗΓΗ: Der SpiegelMaik BaumgärtnerChristine KeckLevin KubethPeter MaxwillAnnKatrin Müller, Timo Lehmann, Sven RöbelSara Wess, Wolf WiedmannSchmidt – Energiekrise und Inflation statt CoronaWie Rechtsextremisten ihre Anhänger für einen deutschen Wutwinter mobilisieren

Οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι του Coreper 1 συναντώνται σήμερα ενόψει του ειδικού Συμβουλίου Ενέργειας (26/7). Στην ημερήσια διάταξη είναι το χειμερινό ενεργειακό σχέδιο της Επιτροπής, το οποίο ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα και προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις από πολλές χώρες της ΕΕ.

Περίπου δώδεκα χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα εκείνες με μικρή εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, απέρριψαν την πρόταση — ιδιαίτερα τα δεσμευτικά στοιχεία της συμφωνίας.

Η εξέγερση κατά της πρότασης της Επιτροπής κυρίως από το μπλοκ των χωρών του Νότου φαίνεται πως λειτούργησε. Το πιο πρόσφατο προσχέδιο ενόψει της σημερινής συνάντησης, σύμφωνα με το Politico εισάγει νέες διατυπώσεις που θα επιτρέψουν στις χώρες να ζητήσουν παρεκκλίσεις από την υποχρέωση μείωσης της ζήτησης.

Οι χώρες θα μπορούν να αναφέρουν τη «συγκεκριμένη γεωγραφική ή φυσική κατάσταση» για να λάβουν εξαίρεση — επιτρέπονται έτσι τις εξαιρέσεις για διάφορους λόγους, ιδιαίτερα για εκείνες τις χώρες που δεν είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο φυσικού αερίου ή που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΠΗΓΗ: Politico

Ο Ερντογάν θέλει να γίνει ηγεμόνας, γράφει η FAZ: Η Τουρκία δεν είναι πια σιωπηλός αποδέκτης εντολών από τη Δύση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: