Φωτίου για αγνοούμενους: Aνεξαρτήτως δυσκολιών λόγω της τουρκικής αδιαλλαξία, θα διευκρινιστεί η τύχη και του τελευταίου

File Photo: Στο Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της ΔΕΑ που βρίσκεται στην υπό την προστασία των ΗΕ περιοχή κοντά στο παλαιό διεθνές αεροδρόμιο Λευκωσίας πραγματοποιείται η ταυτοποίηση των λειψάνων. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Στον χαιρετισμός του ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στη συνάντηση με εξ Ελλάδος συγγενείς πεσόντων και αγνοουμένων, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα και οι ισχυροί της γης, ειδικά τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχίσουν να ανέχονται την απάνθρωπη πολιτική της κατοχικής δύναμης.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζουμε και φέτος στην Κύπρο όπου, αυτές τις μαύρες μέρες, τα αγαπημένα σας πρόσωπα έπεσαν ή αγνοούνται υπερασπιζόμενα την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας από τον Τούρκο εισβολέα.

Η σκέψη και η αγάπη μας στρέφεται σήμερα προς τους αγνοούμενους μας και τις οικογένειες τους που για 48 χρόνια κουβαλούν στους ώμους τους το μαρτύριο της αγωνίας και της αβεβαιότητας για την τύχη των αγαπημένων τους.

Είναι μια απάνθρωπη και απαράδεκτη κατάσταση που προκαλεί καθημερινά τόσο πόνο στις οικογένειες, οι οποίες αναμένουν να πληροφορηθούν για την τύχη των δικών τους. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση οφείλεται στην απάνθρωπη πολιτική που ακολουθεί η κατοχική δύναμη, η οποία αρνείται να συνεργαστεί με ειλικρίνεια και με βάση πανανθρώπινες αρχές και αξίες για επίλυση της ανθρωπιστικής πτυχής του προβλήματος των αγνοουμένων μας.

Η διεθνής κοινότητα και οι ισχυροί της γης, ειδικά τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχίσουν να ανέχονται την απάνθρωπη πολιτική της κατοχικής δύναμης, μιας πολιτικής που συγκρούεται βάναυσα με τις βασικές αρχές και αξίες της πολιτισμένης ανθρωπότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εργαζόμαστε και αγωνιζόμαστε σε Κύπρο και εξωτερικό με τα οργανωμένα σύνολα των συγγενών των αγνοουμένων μας και την κυβέρνηση της Ελλάδας για να ανατρέψουμε την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Μια κατάσταση η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την παραπέρα πορεία των προσπαθειών μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, για ακόμα μια φορά, ότι από πλευράς μας, ανεξαρτήτως των δυσκολιών και των προβλημάτων που δημιουργεί καθημερινά η τουρκική αδιαλλαξία, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι και τη διευκρίνιση της τύχης με πειστικά και αποδεικτικά στοιχεία και του τελευταίου αγνοούμενου μας. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά αποτελεί για εμάς δέσμευση, υποχρέωση και καθήκον απέναντι στους ήρωες μας και στις οικογένειες τους.

Σας ευχαριστώ που μας τιμάτε με την παρουσία σας. Και πάλι σας καλωσορίζουμε με την ευχή όπως πολύ σύντομα δοθεί ένα τέλος στο δράμα των αγνοουμένων μας και οι επόμενες εκδηλώσεις γίνουν σε μια ελεύθερη Κύπρο, για την οποία τόσα έχετε προσφέρει.

Απαγορεύεται έως την Τετάρτη η πτήση drone στα Κατεχόμενα στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την επέτειο της εισβολής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: