Formula 1: Πρώτη pole position για τον Σάινθ που πέρασε τον Φερστάπεν στις κατατακτήριες δοκιμές του βρετανικού Γκραν Πρι

O Iσπανός οδηγός της Ferrari Kάρλος Σάινθ κατέκτησε την Pole Position στα δοκιμαστικά του Βρετανικού Γκραν Πρι. EPA/MATT DUNHAM / POOL




O Κάρλος Σάινθ πήρε την παρθενική του pole position στη Φόρμουλα 1 πετυχαίνοντας την τελευταία στιγμή τον ταχύτερο χρόνο των κατατακτήριων δοκιμών του βρετανικού Γκραν Πρι μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν.

Με την βροχή να κάνει σποραδικά την εμφάνισή της στην πίστα του Σίλβερστον, ο οδηγός της Red Bull έδειχνε ότι ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος των κατατακτήριων δοκιμών, έχοντας ως κυριότερους αντιπάλους του για την pole τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari και τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes.

Ένας όμως απλά «καλός» γύρος στο τέλος, στον οποίο όπως είπε και ο ίδιος ο Σάινθ, προσπάθησε μόνο «να κρατήσει το αυτοκίνητο στην πίστα» εν μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών, ήταν αρκετός για να χαρίσει στον Ισπανό την πρώτη του pole, 72 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Ο ομόσταυλός του στη Scuderia, Σαρλ Λεκλέρ, ακολούθησε στην τρίτη θέση κάνοντας ένα τετ-α-κε στη δική του τελευταία προσπάθεια.

Τέταρτος ήταν ο Σέρχιο Πέρες, ο οποίος κατόρθωσε να φέρει τελικά τη δεύτερη Red Bull μπροστά από την Mercedes του γηγενή Χάμιλτον.

Ο έτερος Βρετανός και συναθλητής του Χάμιλτον στη γερμανική ομάδα, Τζορτζ Ράσελ, δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο αυτήν τη φορά από την 8η θέση.

Τα δύο «Ασημένα Βέλη» χώρισαν στη μέση η McLaren του Λάντο Νόρις στην 6η και η Alpine του Φερνάντο Αλόνσο στην 7η θέση.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν η Alfa Romeo του Γκουάνιου Ζου και η Williams του Νίκολας Λατίφι, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση μπαίνοντας για 1η φορά στην καριέρα του στη Φόρμουλα 1 στο Q3.

Το Γκραν Πρι της Μ. Βρετανίας θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 3 Ιουλίου από την ΕΡΤ2 στις 5 το απόγευμα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr 

Ρώσος Ολυμπιονίκης συνελήφθη ως λιποτάκτης και θα σταλεί στο μέτωπο γιατί πήρε μεταγραφή σε ομάδα των ΗΠΑ [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: