Έσπευσε στο νοσοκομείο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης: Στην εντατική για 24 ώρες ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου. Φωτογραφία via Omega




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Όλα φαίνεται να κύλησαν ομαλά, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε το πρωί της Τετάρτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος για την κατάσταση της υγείας του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Πέτρου Δημητρίου.

Μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση, ο κ. Πελεκάνος επεσήμανε πως σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαν σήμερα το πρωί, «όλα κυλούν με βάση τις εκτιμήσεις των γιατρών», ενώ αναμένεται πως μέσα στις επόμενες μέρες ο κ. Δημητρίου θα είναι σε θέσει να λάβει εξιτήριο. Ωστόσο θα μπορέσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του σε περίπου ένα μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, «ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, κ. Πέτρος Δημητρίου, μετά από αδιαθεσία που ένιωσε προσκομίστηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο, σε νοσηλευτήριο της Λευκωσίας. Μετά από τις εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, έχει υποστεί αιφνίδιο στηθαγχικό άλγος και με βάση τα ευρήματα της αξονικής στεφανιογραφίας αποφασίστηκε η άμεση εισαγωγή του στο χειρουργείο, όπου αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε εγχείρηση».

Στο πλευρό του Υφυπουργού έσπευσαν αμέσως, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο Υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον ιατρό, Μαρίνο Σωτηρίου, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης η οποία και ήταν επιτυχής, ο κ. Δημητρίου νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πολύωρη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου.

Σύμφωνα με τον ιατρό, Μαρίνο Σωτηρίου, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, ο κ. Δημητρίου νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Ο κ. Σωτηρίου, ανέφερε ότι, «ο κ. Δημητρίου παρουσιάστηκε σήμερα επειγόντος στο τμήμα πρώτων βοηθειών, καθότι παρουσίασε ασταθή στηθάγχη. Μετά από διαγνωστικά τεστ, διαπιστώθηκε ότι έπασχε από εκ γενετής πάθηση, συγγενής καρδιοπάθεια δηλαδή, οπού η αρτηρία που τροφοδοτεί την καρδιά, η δεξιά, ξεκινούσε από λάθος σημείο και στην ουσία προκαλούσε συμπτώματα. Χρειάστηκε να γίνει επειγόντος εγχείρηση ανοικτής καρδίας».

Ωστόσο, ο κ. Σωτηρίου, δήλωσε ότι ο κ. Δημητρίου, σύντομα θα μπορεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του αφού αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, «ο Υφυπουργός παρά τω προέδρω, κ. Πέτρος Δημητρίου, μετά από αδιαθεσία που ένιωσε προσκομίστηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο, σε νοσηλευτήριο της Λευκωσίας.Μετά από τις εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, έχει υποστεί αιφνίδιο στηθαγχικό άλγος και με βάση τα ευρήματα της αξονικής στεφανιογραφίας αποφασίστηκε η αμεση εισαγωγή του στο χειρουργείο, όπου αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε εγχείρηση».

Στο πλευρό του Υφυπουργού έσπευσαν αμέσως, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο Υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, ενώ πριν από λίγο έφτασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Πρώτος ο Χριστοδουλίδης με μεγάλη διαφορά από τον Αβέρωφ και τον Μαυρογιάννη: Δημοσκόπηση του Alpha Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: