Ασυνείδητοι εγκληματίες ντυμένοι γιατροί ανατίναξαν ΑΤΜ μέσα στο Σισμανόγλειο: Πανικός στους ασθενείς, μεγάλες ζημιές στο κτίριο [video]

Eιδική σήμανση στην είσοδο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, μετά την έκρηξη στο ΑΤΜ που βρισκόταν μέσα στο κτίριο.ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Τέσσερα άτομα, που φορούσαν ιατρικές στολές και μάσκες, ήταν οι δράστες που ανατίναξαν, τα ξημερώματα, το μηχάνημα ΑΤΜ, στην είσοδο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, οι δράστες, λίγο πριν από τις 4:30, πήγαν στο Σισμανόγλειο και αφού ακινητοποίησαν τη φύλακα με απειλή όπλου, τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤΜ.

Απο την ισχυρή έκρηξη έσπασε η πόρτα του νοσοκομείου και τζαμαρίες ενώ προκλήθηκαν πολλές ζημιές στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο αφού από το ωστικό κύμα έπεσαν μέχρι και ψευδοροφές.

Μεγάλες καταστροφές στην είσοδο του Σισμανογλείου από την έκρηξη στο ATM. Photo screenshot via youtube

Η ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε ολοσχερώς το μηχάνημα, ενώ τα τέσσερα άτομα, για άγνωστο λόγο έως τώρα, δεν κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.




Στο νοσοκομείο βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) για να διαπιστώσει αν υπάρχει σχετικός μηχανισμός και να δοθούν απαντήσεις για τον τρόπο που σημειώθηκε αυτή η έκρηξη.

Διερευνάται αν έχουν χρησιμοποιήσει οι δράστες κάποιο αέριο για να προκαλέσουν την έκρηξη και γι’ αυτό δεν έχει εντοπιστεί ακόμη μηχανισμός.

Τέλος, υπάρχει μία κάμερα στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείο και αυτό το υλικό θα αξιοποιηθεί ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ertnews

Εισροή υδάτων σε φορτηγό πλοίο δυτικά της Πύλου: Περισυνελέγη το πλήρωμα από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: