Βαριά κατάρα της Ουκρανίας στον Πούτιν: Έχασε τον 50ο συνταγματάρχη του * Σκοτώνονται ένας κάθε 2 μέρες * Πάνω από 31.000 οι απώλειες [videos]

O 50ος συνταγματάρχης που έχασε ο Πούτιν στην Ουκρανία και στη μικρή ένθετη φωτό ο ένας από τους δυο στρατηγούς που σκοτώθηκαν μέσα σε μια μέρα, τον Μάιο, στην Ουκρανία. Screenshot via YouTube




Η Ρωσία έχασε τον 50ο συνταγματάρχη της στον πόλεμο στην Ουκρανία στο πιο πρόσφατο πλήγμα στο Κρεμλίνο, με τον αριθμό των νεκρών συνολικά για τις ρωσικές δυνάμεις να ξεπερνά τους 31.000.

 

Ο διοικητής του πυροβολικού, αντισυνταγματάρχης Vladimir Nigmatullin, ένας 46χρονος πατέρας τριών παιδιών από το Αικατερινούπολη, σκοτώθηκε στις 31 Μαΐου, όπως αποκαλύφθηκε τώρα.

Ο θάνατος του Nigmatullin επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του και προστίθεται στον τεράστιο κατάλογο των απωλειών των στρατιωτικών ηγετών της Ρωσίας, με έναν συνταγματάρχη να σκοτώνεται κάθε δύο ημέρες. 

Έρχεται αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν  έχασε δύο από τους υψηλότερους διοικητές του μέσα σε μια μέρα σε μια καταστροφική ενέδρα σε γέφυρα στην ανατολική Ουκρανία. 

Η κουνιάδα του Nigmatullin, Marina Konyukhova, είπε: «Αιωνία η μνήμη, αγαπητέ, αγαπητέ, αγαπητέ άνθρωπε, έφυγες από τη ζωή.

«Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έφυγες. Είσαι πατέρας τριών παιδιών και ένας καταπληκτικός σύζυγος για την αδερφή μου.

«Είμαι πάντα περήφανη για σένα, και θα είμαι πάντα περήφανη. Δίνεις παράδειγμα στην Πατρίδα, για να κάνουν όλοι αυτό που έκανες εσύ.”

 

Ρωσία: Κρατικό μυστικό οι απώλειες

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία ενεργεί για να εμποδίσει τα μέσα ενημέρωσης να αποκαλύψουν οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των στρατιωτών και αξιωματικών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Η δικαστική απόφαση δυνητικά εμποδίζει τον εντοπισμό στοιχείων νεκρών κληρωτών στο βυθισμένο καταδρομικό Moskva, τη ναυαρχίδα του Ρωσικού Στόλου.

Έρχεται εν μέσω μιας εκστρατείας της οποίας  ηγήθηκε ο πατέρας του χαμένου ναυτικού Yegor Shkrebets, 20 ετών, προκειμένου ο Πούτιν να ενημερώσει για την πραγματική  μοίρα της ναυαρχίδας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και όσων σκοτώθηκαν στο πλοίο μετά το χτύπημα από ουκρανικούς πυραύλους.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι τις 7 Ιουνίου 2022, οι κατακτητές έχασαν  περίπου 31.360 στρατιώτες. Eπίσης, αναφέρει ότι έχουν καταστραφεί 1.390 τανκς, 3416 τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού, 694 συστήματα πυροβολικού, 13 πλοία, 212 αεροσκάφη και 177 ελικόπτερα,

Εξαντλημένοι διαμαρτύρονται οι Ρώσοι στρατιώτες στην ανατολική Ουκρανία

Σε δύο βίντεο , μαχητές από την ανατολική Ουκρανία που ελέγχεται από τη Ρωσία παραπονέθηκαν για κακές συνθήκες και παρατεταμένο χρόνο υπηρεσίας στο μέτωπο που τους οδήγησαν σε εξάντληση. «Το προσωπικό μας αντιμετώπισε την πείνα και το κρύο», είπαν μαχητές του 113ου συντάγματος στο Ντόνετσκ σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. «Για μια σημαντική περίοδο, ήμασταν χωρίς καμία υλική, ιατρική ή επισιτιστική υποστήριξη».

 

Οι μαχητές πρόσθεσαν: «Δεδομένης της συνεχούς παρουσίας μας και του γεγονότος ότι μεταξύ του προσωπικού μας υπάρχουν άτομα με χρόνια ιατρικά προβλήματα, άτομα με ψυχικά προβλήματα, προκύπτουν πολλά ερωτήματα που αγνοούνται από τα ανώτερα στελέχη του αρχηγείου».

Και σε συνέντευξη, ένας Ρώσος στρατιώτης που είχε πολεμήσει κοντά στο Κίεβο, στο Χάρκοβο, και τώρα βρισκόταν στην ανατολική Ουκρανία, παραπονέθηκε για εξάντληση, λέγοντας ότι είχε επικοινωνήσει ακόμη και με δικηγόρο και παραπονέθηκε ότι δεν είχε δει τη γυναίκα του για μήνες.

«Πολεμώ στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου, έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες τώρα», είπε στον Guardian ο Αντρέι, ο οποίος υπηρετεί στην 37η χωριστή Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων Φρουρών που εδρεύει στη Μπουριατία της Σιβηρίας. «Είναι κουραστικό, όλη η μονάδα μου θέλει ένα διάλειμμα, αλλά η ηγεσία μας είπε ότι δεν μπορούν να μας αντικαταστήσουν αυτή τη στιγμή».

 

 

 

Με πληροφορίες από Fakty/ Daily Mail/ The Guardian

Σκοτώθηκε από Ουκρανό ελεύθερο σκοπευτή ο διαβόητος “δήμιος” της μισθοφορικής Wagner, των μακελάρηδων του Πούτιν [photos, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: