Τρία αρχαιοελληνικά αντικείμενα αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων κατέστρεψε Αμερικανός στο Μουσείο του Ντάλλας

File photo Το κτίριο του Dallas Museum of Art via google




Τρία αρχαιοελληνικά αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων κατέστρεψε μεταξύ άλλων ένας νεαρός Αμερικανός σε μουσείο του Ντάλας, χωρίς να είναι σαφή τα κίνητρά του.

Ο 21χρονος Μπράιαν Ερνάντες εισέβαλε στο Μουσείο Τέχνης του Ντάλας το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε εκθέματα προτού συλληφθεί, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Κατηγορείται για εγκληματικές βλάβες μεγάλης αξίας οι οποίες τιμωρούνται με φυλάκιση από πέντε έτη έως και ισόβια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ερνάντες χρησιμοποίησε μια μεταλλική καρέκλα για να εισβάλει στο μουσείο περίπου στις 21:45 την Τετάρτη και ξεκίνησε το καταστροφικό του έργο.

Έσπασε μια προθήκη και συνέτριψε έναν ελληνικό αμφορέα του 6ου αιώνα π.Χ. και ένα ελληνικό αγγείο που χρονολογείται από το 450 π.Χ. Η αστυνομία λέει ότι μόνο αυτά τα δύο αντικείμενα άξιζαν περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, έσπασε ένα δοχείο του 6ου αιώνα π.Χ., αξίας περίπου 100.000 δολαρίων, και μια κεραμική φιάλη με ομοίωμα Caddo αξίας περίπου 10.000 δολαρίων.

Η ασφάλεια του κτιρίου έσπευσε για να συλλάβει τον Ερνάντες, ο οποίος ήταν άοπλος, είπε η αστυνομία. Δεν έγινε αμέσως γνωστό τι προκάλεσε το περιστατικό.

Mε πληροφορίες από kathimerini.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Στο Κάστρο της Μυτιλήνης για αυτοψία βρέθηκαν στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: