Στις 13 Ιουλίου αποφασίζει η ΕΔΕΚ για τον υποψήφιο που θα στηρίξει: Σε φουλ ρυθμούς τα επιτελεία για τις προεδρικές εκλογές

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στα γραφεια της ΕΔΕΚ. Φωτογραφία από το επιτελείο του τότε υποψήφιου




Στην τελική ευθεία εισέρχεται και η ΕΔΕΚ, με το Πολίτικό Γραφείο του Κινήματος να ορίζει τη διεξαγωγή του έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου στις 13 Ιουλίου. Το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ αφού μελέτησε όλα τα δεδομένα κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις, μετέδωσε ο Δημήτρης Χατζηιωσήφ στο κανάλι Omega.

«Να συνεχισθούν οι επαφές με υποψηφίους, με στόχο τη διερεύνηση της προοπτικής για εκλογική συνεργασία. Να κατατεθούν αρχικά συγκεκριμένες προτάσεις για να διαπιστωθούν οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις σε βασικά θέματα που αφορούν μία ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία», δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Μαρία Παναγιώτου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου με τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Συναντήσεις με οργανωμένα σύνολα στο περιθώριο της ετοιμασίας του προεκλογικού του προγράμματος συνεχίζει να έχει ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Σειρά είχαν σήμερα οι συναντήσεις με την ομοσπονδία συνδέσμων ασθενών όπου τέθηκε επί τάπητος η βελτίωση του γενικού συστήματος υγείας, καθώς και με την ηγεσία της ΟΛΤΕΚ όπου στο επίκεντρο βρέθηκε η αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης.

«Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πώς συνδέουμε την τεχνική εκπαίδευση με τη βιομηχανία, μέσα στο πλαίσιο σύνδεσης της παιδείας με την οικονομία», ανέφερε ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος υποψήφιος και εκλεκτός του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Μαυρογιάννης, συνεχίζει τις επαφές του με την κοινωνία των πολιτών, ενώ καλωσόρισε και την στήριξη της πρώην βουλευτίνας Άννας Θεολόγου.

Στήριξη Άννας Θεολόγου

«Καλωσορίζω την δήλωση στήριξης από την κα Άννα Θεολόγου στην ανεξάρτητη υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, την αποφασιστική ένταξη της στην πολυσυλλεκτική προσπάθεια για γνήσια προοδευτική αλλαγή στον τόπο με ήθος και συνέπεια», ανέφερε ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Εξάλλου, στο ΔΗΚΟ ετοιμάζονται πυρετωδώς ενόψει της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Κυριακή, όπου αναμένεται να επικυρωθεί και επίσημα η στήριξη στην ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Πάντως σε φουλ ρυθμούς κινούνται τα επιτελεία των υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές. Συνάντηση δύο ωρών με την ηγεσία της ΔΗΠΑ είχε χθες ο συναγερμικός υποψήφιος Αβέρωφ Νεοφύτου προκειμένου να ανίχνευση το έδαφος για ενδεχόμενη στήριξη της υποψηφιότητάς του.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες η ΔΗΠΑ δεν βιάζεται, με τις τελικές της αποφάσεις να μην αποκλείεται να ληφθούν ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβριο.

«Οι Προεδρικές Εκλογές αφορούν την πορεία της χώρας μας, αφορούν το διακύβευμα αν ο τόπος μας θα συνεχίσει με σταθερότητα και ασφάλεια, ή αν θα διακινδυνεύσουμε πισωγυρίσματα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Και στο τέλος η παράταξη μας– αφού έχει τις απόψεις όλων, όλου του πολιτικού φάσματος- θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις την περίοδο που κρίνει ότι είναι η ιδανικότερη, που θα έχει καθαρή εικόνα μπροστά της για τις πολιτικές και τα οράματα, και στο τέλος θα πάρει τις δικές της αποφάσεις», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν επίσης το κυπριακό, ενεργειακά και περιφερειακά ζητήματα καθώς και θέματα άμυνας, ενώ οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων ανανέωσαν το ραντεβού τους και για μία δεύτερη συνάντηση.

Ο Πανίκος Παπανικολάου υπεύθυνος της προεδρικής εκστρατείας του Μαυρογιάννη: Στήριξη από Άννα Θεολόγου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: