Σε ετοιμότητα η Αλόνησος για τον πρώτο υποβρύχιο γάμο: Πληρότητα 95% το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τέλη Αυγούστου έχει προγραμματιστεί ο πρώτος υποβρύχιος γάμος στην Αλόννησο. Photo screenshot via YouTube




Το 95% έφτασε η πληρότητα στο νησί της Αλοννήσου, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τους εκπροσώπους του τουρισμού να εκτιμούν, πως το επόμενο διάστημα μέχρι και τις 20 Αυγούστου μπορεί να αγγίξει και το 100%.

Ξένοι τουρίστες ήδη “κατακλύζουν” το νησί, ωστόσο συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι ξενοδόχοι για την εξέλιξη του εσωτερικού τουρισμού, λόγω της αύξησης του κόστους μετακίνησης για τους Έλληνες επισκέπτες.

Πόλος έλξης για τους εκδρομείς του τριημέρου ήταν οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες ανοικτής θαλάσσης με συνδιοργανωτές την περιφέρεια Θεσσαλίας-ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων και τον Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης.

Όρκοι αιώνιας πίστης στον βυθό  

Μαζί με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και τα διάφορα καταδυτικά σημεία, τα τελευταία χρόνια η κατάδυση στην Αλόννησο έχει γίνει τρόπος ζωής!

Ήδη μάλιστα έχει προγραμματιστεί ο πρώτος υποβρύχιος γάμος στο νησί για τα τέλη Αυγούστου, στο ναυάγιο της Περιστέρας. Τον γάμο θα τελέσει ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος μετά τα σχετικά μαθήματα έχει λάβει πιστοποίηση κατάδυσης.

Ο υποβρύχιος γάμος στο νησί της Αλοννήσου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για ανταλλαγή όρκων όλο τον χρόνο και δεν απαιτεί από το ζευγάρι ούτε ιδιαίτερες ικανότητες και γνώσεις, ούτε παράλογα έξοδα.

Το ζευγάρι, ο δήμαρχος και οι μάρτυρες καταδύονται στον βυθό της θάλασσας για την τέλεση του γάμου.

Ο δήμος προσφέρει δωρεάν για το 2022, την οργάνωση της τελετής, ενώ τα καταδυτικά κέντρα, που δραστηριοποιούνται στο νησί θα παρέχουν δωρεάν τον εξοπλισμό και μαθήματα κατάδυσης σε όσους δεν γνωρίζουν το σπορ.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Αυξημένη και σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για την αργία του Αγίου Πνεύματος [βίντεο]

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: