Πολλά εκατομμύρια στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο της Ευρώπης: Μετεγγραφές, προτάσεις και απορρίψεις

Ο Sadio Mane της Liverpool πανηγυρίζει μετά το 3-2 με την Villarreal. 03 Μαΐου 2022. EPA, Biel Alino




Παρότι είναι μόλις η αρχή της φετινής μετεγγραφικής περιόδου οι ομάδες σε όλη την Ευρώπη επιδίδονται με φρενήρεις ρυθμούς στις κινήσεις απόκτησης και αποδέσμευσης ποδοσφαιριστών.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη να συζητήσει την παραχώρηση του Γκάμπριελ Ζεσούς, μετά την απόκτηση των Ερλινγκ Χάαλαντ και Εντσον Αλβαρες.

Οι δύο αυτές μεταγραφές επιθετικών ανοίγει την πόρτα της εξόδου ειδικά στον Ζεσούς, ο οποίος είναι στη μεταγραφική λίστα της Ιντερ και της Γιουβέντους, αλλά η Αρσεναλ αισιοδοξεί πως αυτή τελικά θα πάρει τα δικαιώματα του για τα επόμενα χρόνια.

Ο Βραζιλιάνος διεθνής φορ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 με τη Σίτι και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φύγει από την ομάδα του Μάντσεστερ, ενώ ο μάνατζερ του, Μαρσέλο Πετινάτι, επιβεβαίωσε πως η Αρσεναλ ξεκίνησε τις επίσημες επαφές με την πρωταθήτρια Αγγλίας.

Μάλιστα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως υπάρχει προφορική συμφωνία με τον Ζεσούς για πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με εβδομαδιαίες αποδοχές στις 240 χιλιάδες ευρώ!

Ο διεθνής επιθετικός αγωνίζεται στη Σίτι από τον Ιανουάριο του 2017, όταν τον αγόρασε από την Παλμέιρας με 32 εκατ. ευρώ. Από τότε, ο Βραζιλιάνος στράικερ έχει 234 εμφανίσεις με τη Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 95 γκολ με 64 ασίστ. Είναι επίσης 54 φορές διεθνής με τη Βραζιλία, έχοντας σκοράρει 18 τέρματα.

Νέο συμβόλαιο στον Μίλνερ, όχι στην Μπάγερν για τον Μανέ

Η διοίκηση της Λίβερπουλ συμφώνησε με τον Τζέιμς Μίλνερ την επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας τους για ένα ακόμη χρόνο.

Ο 36χρονος Αγγλος άσος αγωνίζεται στο «Ανφιλντ» από το 2015 και έχει στο ενεργητικό του 191 συμμετοχές και 19 γκολ. Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του, αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ έχει εισηγηθεί στη διοίκηση την παραμονή του, καθώς ποντάρει πάντα στην εμπειρία του και στο γεγονός πως μπορεί να βοηθήσει σε πολλές θέσεις.

Ο Μίλνερ θέλει να μείνει στη Λίβερπουλ και για να το κάνει πράξη δέχτηκε σημαντική μείωση στις αποδοχές του.

Την ίδια ώρα, αρνητική ήταν η απάντηση των διοικούντων την Λίβερπουλ, στην πρώτη επίσημη πρόταση της Μπάγερν Μονάχου, για την απόκτηση του Σαντιό Μανέ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «The Times», οι Βαυαροί πρότειναν 24,5 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον 4,5 εκ. ευρώ με την μορφή μπόνους επίτευξης στόχων, για την απόκτηση του 30χρονου Σενεγαλέζου επιθετικού.

Ο Μανέ έχει συμβόλαιο στους «κόκκινους» μέχρι το καλοκαίρι του 2023, όμως θεωρείται απίθανο να παραμείνει στο «Ανφιλντ».

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται νέα προσέγγιση της Μπάγερν Μονάχου με αυξημένη πρόταση, ενώ εκτιμάται ότι η μεταγραφή θα κλείσει τελικά, με ένα ποσό, κοντά στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Όχι από Μπενφίκα στα ανταλλάγματα της Γιουνάιτεντ για τον Νούνιες

Ο Ερικ Τεν Χαγκ έχει αποφασίσει να ξοδέψει όσο χρειάζονται για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην Μπενφίκα για την απόκτηση του Ντάρβιν Νούνιες, ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Ο 22χρονος Ουρουγουανός διεθνής φορ, σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ είναι πρώτος στη λίστα του Ολλανδού τεχνικού, ο οποίος αρχικά πρόσφερε 55 εκατ. ευρώ στην ομάδα της Λισαβόνας για την απόκτηση του, αλλά οι «αετοί» απάντησαν αρνητικά.

Στη συνέχεια η αγγλική ομάδα πρόσφερε 40 εκατ. ευρώ και τους Αντονι Μαρσιάλ και Αντρέας Περέιρα, ως ανταλλάγματα, αλλά και πάλι η ομάδα της Λισαβόνας ήταν αρνητική και επιμένει να ζητά 90 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον πρώτο σκόρερ της.

Ο Τεν Χαγκ πιστεύει στον Νούνιες και είναι έτοιμος να πλησιάσει τις απαιτήσεις της πορτογαλικής ομάδας, ανεβάζοντας την πρόταση του στα 80 εκατ. ευρώ. Ο Νούνιες εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του σε Πορτογαλία και Ευρώπη, έχοντας πετύχει 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στη φετινή σεζόν, βοηθώντας τους «αετούς» της Λισαβόνας να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως ήδη γίνονται επαφές με τον ατζέντη του Νούνιες για πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, με ετήσιες αποδοχές κοντά στα δέκα εκατ. ευρώ.

Με πληροροφίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάντσεστερ, Βρετανία // Λονδίνο, Βρετανία // Λίβερπουλ, Βρετανία

Νόστιμον ήμαρ για τον Γκάρεθ Μπέιλ: Και μουντιάλ με την Ουαλία και συμβόλαιο με την Κάρντιφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: