Πωλείται με όλα του τα υπάρχοντα η βίλα του μυθικού Τζουζέπε Βέρντι: Τέλος κληρονομικής διαμάχης μετά από 121 χρόνια [videos]

File photo: Η Βίλα Βέρντι στην περιοχή Σαντ’Αγκάτα ντι Βιλανόβα, ένα χωριουδάκι κοντά στην πόλη του το Μπουσέτο. Photo via amna_news




Η εξοχική κατοικία στην οποία έζησε επί 50 χρόνια ο κορυφαίος συνθέτης της όπερας Τζουζέπε Βέρντι, πωλείται δίνοντας τέλος στην μακροχρόνια διαμάχη των κληρονόμων του σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Τζουζέπε Φορτουνίνο Φραντσέσκο Βέρντι δημιουργός της «Αΐντα» και της «Τραβιάτα», έχτισε τη «Βίλα Βέρντι» το 1848 σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην περιοχή Σαντ’Αγκάτα ντι Βιλανόβα, ένα χωριουδάκι κοντά στην πόλη του το Μπουσέτο της περιοχής Εμίλια – Ρομάνα.

Αρχικά κατοικήθηκε από τους γονείς του και στη συνέχεια μετακόμισε ο ίδιος το 1851, με την δεύτερη σύζυγό του, Τζιουζεπίνα Στρεπόνι, όπου έζησε μέχρι το θάνατό του το 1901.

  • Στη συνέχεια πέρασε στην κατοχή τεσσάρων αδερφών, απογόνων της Μαρία Φιλομένα Βέρντι, της νεότερης ξαδέρφης του Ιταλού συνθέτη, την οποία μεγάλωσαν εκείνος και η Στρεπόνι σαν δική τους κόρη.

Ωστόσο, η οικογένεια Καρράρα Βέρντι έχει τσακωθεί για το τι πρέπει να κάνει με τη Βίλα, με τις διαμάχες να σοβούν τα τελευταία 20 χρόνια, κι αυτό γιατί κανένα από τα τέσσερα αδέρφια δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει το μερίδιο των υπολοίπων.

Έτσι, αποφάσισαν να πουλήσουν το ακίνητο, το οποίο περιέχει μερικά από τα έργα του Verdi, βιβλία, πίνακες ζωγραφικής, τα κρεβάτια του και άλλα υπάρχοντά του.

Το σπίτι πιθανότατα θα βγει σε πλειστηριασμό, με το ιταλικό κράτος να έχει δικαίωμα πρώτης άρνησης.

Από το 2010, η Villa Verdi διοικείται από τον Αντζιόλο Καρράρα Βέρντι  και χρησιμοποιείται εν μέρει ως μουσείο , με τους επισκέπτες να μπορούν να περιηγούνται στα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός που περιέχει το κρεβάτι και άλλα έπιπλα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Μιλάνο όπου πέθανε ο Βέρντι.

«Υπάρχει μεγάλη λύπη», είπε ο Καρράρα Βέρντι  στην τοπική εφημερίδα, Libertà. «Ήταν μόνο θέμα χρόνου. Μη μπορώντας να βρει συμφωνία, η βίλα γνώρισε αυτό το δυσάρεστο τέλος».

Ο Βέρντι είχε δύο παιδιά με την πρώτη του σύζυγο, Μαργκερίτα Μπαρέτσι, αλλά και οι δύο πέθαναν μέσα σε λίγα χρόνια από τη γέννησή τους. Ο Μπαρέτσι πέθανε το 1840.

Ο Καρράρα Βέρντι είπε ότι ο συνθέτης είχε ευχηθεί το σπίτι να παραμείνει ζωντανό και κατοικημένο. «Σεβάστηκα τις επιθυμίες του μαέστρου», είπε. «Ελπίζω όποιος [το αγοράσει] στο μέλλον να το αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο, σαν ένα σπίτι. Δεν μπορεί να γίνει απλώς ένα ψυχρό μουσείο».

 

Με πληροφορίες από The Guardian

To φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι υποδέχεται αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: