Πάτησε πρώτο κατάστρωμα ο Πετράκης στο ναυπηγείο Λοριάν: Οι Belh@rra άρχισαν να χτίζονται [εικόνες]

Τα μπλοκ που σχηματοποιούν την Ελληνική Belh@rra Πηγή εικόνας: Naval group




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Τα μπλοκ από χάλυβα που φαίνονται στην φωτογραφία εξωφύλλου αλλά και σε αυτές που παρουσιάζει η Hellas Journal είναι η Ελληνική φρεγάτα Belh@rra η οποία έχει αρχίσει και σχηματοποιείται στο ναυπηγείο του Λοριαντ στη Βρετάνη της Γαλλίας.

Και εκεί έγινε «Επιθεώρηση» στην πρώτη φρεγάτα Belh@arra, αλλά και στα κομμάτια που θ’ αποτελέσουν την Ελληνική FDI, απο τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ανέβηκε ήδη στο υπό κατασκευή κατάστρωμα της πρώτης Belh@rra και ενημερώθηκε από στελέχη της εταιρείας για τον πύργο που φέρει το πανίσχυρο ραντάρ Sea Fire, τα μάτια δηλαδή που βλέπουν τα πάντα σε ακτίνα σχεδόν 500 χλμ, κλειδώνοντας του πιο επικίνδυνους στόχους.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε τώρα για τον Αντιναύαρχο Στυλιανο Πετρακη, να ταξιδέψει στην Γαλλία, το Παρίσι αλλά και στο Λοριαν, εκεί δηλαδή που χτυπά η ναυπηγοεπισκευαστική καρδιά των Γάλλων και πρόκειται να «χτιστούν» οι τρεις νέες ψηφιακές φρεγάτες του ελληνικού Στόλου.

Ο Ναύαρχος Πετράκης, είχε προγραμματίσει το ταξίδι στην Γαλλία πριν λίγους μήνες, αλλά ο Covid δεν είχε επιτρέψει τη μετάβαση του στο Παρίσι.

Τώρα όμως συναντήθηκε με τον ομόλογο του στην Γαλλική πρωτεύουσα, συζήτησαν εκτενώς θέματα αμυντικής ναυτικής συνεργασίας, που δεν είναι λίγα κυρίως στη Μεσόγειο, αλλά και για τα νέα πλοία που έχουν επιλεγεί από το Πολεμικό Ναυτικό.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού αυτού, στην ατζέντα των συναντήσεων δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι εταιρείες που συνεργάζονται για το σύγχρονο, ψηφιακό «χτίσιμο» των φρεγατών FDI.

Και το Ελληνικό Επιτελείο είναι πολύ λογικό να παρακολουθεί στενά την πρόοδο των εργασιών στην πρώτη νέα γαλλική φρεγάτα καθώς από εκεί φαίνεται και εξαρτάται για πολλά, το μέλλον της Ελληνικής Belh@rra.

Πληροφορίες από το Λοριαν σημειώνουν πως τώρα που έπεσε στο νερό η πρώτη FDI, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το σπριντ στην κατασκευή της δεύτερης φρεγάτας, δηλαδή της Ελληνικής Belh@rra.

Οι Επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού σημειώνουν πως είναι γνωστό σ´αυτους ότι ο δρόμος είναι αρκετά μακρύς, ιδίως από την στιγμή που στο πρώτο πλοίο πρέπει να τοποθετηθούν, να δοκιμαστούν και να πιστοποιηθούν τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία στέλνουν τεχνολογικά το ναυτικό δεκαετίες μπροστά.

Πάντως το γεγονός πως ο Έλληνας Ναυαρχος πατά πάνω στο κατάστρωμα της πρώτης Belh@rra, μαρτυρά πως οι Γάλλοι όχι απλά κινούνται εντός χρονοδιαγράμματος αλλά κάνουν τ´αδύνατα, δυνατά οι πρώτες φρεγάτες του νέου τυπου, να παραδοθούν στους χρήστες τους ακόμη και πιο νωρίς, απ ότι «είχε γράψει στο μάρμαρο», όπως χαρακτηριστικά είχε σημειώσει ο κος Πομελέ, Διευθύνων Σύμβουλος της Naval Group.

Άλλωστε οι εικόνες που έχει αποδεσμεύσει η εταιρεία, αποκαλύπτουν το σπριντ που έκαναν οι Γάλλοι από τον Δεκέμβριο που τότε είχε κατασκευαστεί το πρώτο μπλοκ της Γαλλικής Belh@rra, έως σήμερα που η φρεγάτα είναι ήδη στο νερό.

Την ίδια ώρα ο βασικός Ελληνικός πυρήνας Αξιωματικών που θα επιτηρούν και θα βοηθούν τους Γάλλους στο χτίσιμο της Ελληνική φρεγάτας, ετοιμάζει βαλίτσες «μακράς διαρκείας» με προορισμό το Λοριάν.

Εκεί οι περίπου δέκα Αξιωματικοί, Μάχιμοι και Μηχανικοί θα πέσουν πάνω στο πρώτο καράβι και σαφώς, όπως τονίζεται από πηγες στο ναυτικό Επιτελείο, θα έχουν λόγο ακόμη και στις δοκιμές που θα γίνουν στην πρώτη φρεγάτα που προορίζεται για το Γαλλικό ναυτικό.
Και αυτό θεωρείται λογικό διότι οι «παιδικές ασθένειες» που μπορεί να βγάλει η πρώτη Belh@rra, θα διορθωθούν στο πλοίο και δεν θα επαναληφθούν κατά την κατασκευή της δεύτερης φρεγάτας.

Το Ελληνικό κλιμάκιο θα είναι σε ανοιχτή γραμμή με το ΓΕΝ και το Αρχηγείο στόλου, αναφέροντας ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια που αφορά την κατασκευή των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Τα BMP-1 φεύγουν για την Ουκρανία, τα Γερμανικά Marder 1 Α3/5 έρχονται: Στο βάθος ευρύτερη «τεθωρακισμένη» συμφωνία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: