“Ολοκληρωμένο σχέδιο δασοπροστασίας και όχι σχέδια επί χάρτου” ζητά το ΚΚΕ: Περιοδεία σε πυρόπληκτες περιοχές

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας μιλά στην ολομέλεια της Βουλής. Φωτογραφία αρχείου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Στις πληγείσες από την μεγάλη πυρκαγιά περιοχές του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, περιόδευσε σήμερα ο ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Γκιόκας ανέφερε τα εξής:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και συνομιλήσαμε, τόσο με τον δήμαρχο, όσο και με τους εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία και την πυροσβεστική.

Το συμπέρασμα που προκύπτει και από αυτή την πυρκαγιά, είναι ότι, όσο παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και σε προσωπικό, όσο δίνονται πενιχρά κονδύλια από τον προϋπολογισμό για την αντιπυρική προστασία και τη δασοπροσασία, όσο δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο, συνολικό σχέδιο δασοπροστασίας και αντιπυρικής προστασίας, παρά μόνο σχέδια επί χάρτου, τόσο θα υπάρχουν αυτές οι καταστροφές και μάλιστα σε εύκολα αντιμετωπίσιμες πυρκαγιές.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες, είναι διαχρονικές, και οι ευθύνες αυτές δεν μπορούν, ούτε να γίνονται μπαλάκι, ούτε να συγκαλύπτονται πίσω από την ατομική ευθύνη, πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πίσω από την κλιματική κρίση κι όλα αυτά που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ, που τις διατυπώνουμε κάθε χρόνο, πρέπει να υλοποιηθούν εδώ και τώρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Mητσοτάκης: Μαζί με τον πόλεμο να τελειώσουν κι οι αυταρχικές ηγέτες που με οποιοδήποτε πρόσχημα καταπατούν σύνορα γειτόνων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: