O Βρετανός δισεκατομμυριούχος Μπράνσον στο Κίεβο: Ενδιαφέρον από τον Mr Virgin για την ανοικοδόμηση του αεροδρομίου Χοστομέλ

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Virgin Galactic [2oς από αριστερά] στο αεροδρόμιο του Χοστομέλ που κατέστρεψαν οι Ρώσοι εισβολείς. Photo via Twitter




Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Virgin Galactic, επισκέφτηκε την πόλη Χοστομέλ στην περιοχή του Κιέβου ,όπου το ομώνυμο αεροδρόμιο καταστράφηκε στη διάρκεια σκληρών μαχών με τους Ρώσους εισβολείς στα τέλη Φεβρουαρίου 2022.
Η σχετική δήλωση έγινε από τον αρχηγό της Στρατιωτικής Διοίκησης Hostomel Taras Dumenko στο Telegram.Σύμφωνα με τον Ντουμένκο, ο Μπράνσον δείχνει συνεχώς υποστήριξη για την Ουκρανία, την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, ενώ εκφράζει την ανάγκη επιβολής πιο σκληρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Στο Χοστομέλ, ο Μπράνσον εξέφρασε ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο της Antonov State Enterprise και τις προοπτικές ανακατασκευής του. Οι εκπρόσωποι της Ukroboronprom State Concern και της Antonov State Enterprise τον ενημέρωσαν για τις  προοπτικές και τα διαθέσιμα έργα ανακατασκευής του αεροδρομίου», σημείωσε ο Dumenko.

Υπενθυμίζεται ότι πόλεις όπως το Ιρπίν, η Μπούτσα και το Χοστομέλ καθώς και ολόκληρη η περιοχή του Κιέβου  απελευθερώθηκαν από τους Ρώσους εισβολείς στις αρχές Απριλίου 2022.

Παράλληλα, σήμερα, ο Μπράνσον βρέθηκε και στην Πολωνία όπου – όπως ο ίδιος ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter – συναντήθηκε με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων και επιχειρηματικά στελέχη που εργάζονται για την υποστήριξη της Ουκρανίας και των γειτόνων της.

“Αυτές οι προσπάθειες αποτελούν παράδειγμα για την ανθρωπότητα για το πώς μπορούμε να υποδεχθούμε και να στηρίξουμε ανθρώπους που έχασαν τα πάντα” γράφει στην ανάρτησή του ο Μπράνσον.

Mε πληροφορίες από ukrinform

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: