Ο Νικόλας Παπαδόπουλος στην πιο κρίσιμη συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη: Ενώπιον συμμαχίας;

File photo: Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Για την ερχόμενη Δευτέρα κλείδωσε η επίσημη συνάντηση αναμεσα στο πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον ανεξάρτητο υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Μία συνάντηση κατά την οποία θα συζητηθούν οι προγραμματικές θέσεις του τέως υπουργού εξωτερικών με στόχο την εξεύρεση συγκλίσεων που θα τους οδηγήσει σε συμμαχία στις προεδρικές εκλογές, όπως μεταδίδει ο συνάδελφος Δημήτρης Χατζηιωσήφ στο κανάλι Omega.

Σε συνέχεια του εν εξελίξει διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ξεκινά κύκλο επαφών με κοινωνικούς εταίρους και φορείς, θεσμικούς αξιωματούχους, προσωπικότητες και πολιτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το επιτελείο Χριστοδουλίδη σκοπός των επαφών του είναι η παρουσίαση των πολιτικών θέσεων και των πυλώνων του υπό εκπόνηση προγράμματός του.

  • Μπαράζ επαφών

Στο μεταξύ μπαράζ επαφών με ανεξάρτητους υποψηφίους πραγματοποιούν τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου ενώ εισέρχονται στην τελική ευθεία για τη λήψη αποφάσεων. Τις πολιτικές του προτάσεις παρουσίασε χθες στην γραμματεία του ΔΗΚΟ ο ανεξάρτητος υποψήφιος Μάριος Ηλιάδης, με τις δύο πλευρές να διαπιστώνουν ταύτιση απόψεων.

«Να υπενθυμίσω ότι το ΔΗΚΟ έχει καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για τις τελικές αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές και αυτές οι αποφάσεις θα ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Από την ποιότητα της διακυβέρνησης που θα αξιωθούμε να έχουμε από τον Φλεβάρη του 2023 θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της κυπριακής ζωής και της Κυπριακής Δημοκρατίας ευρύτερα», δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Μάριος Ηλιάδης.

Συνάντηση με την ηγεσία του κινήματος Οικολόγων είχε με τη σειρά του ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ Ανδρέας Μαυρογιάννης ο οποίος συνεχίζει την προσπάθεια επίτευξης συνεργασιών.

«Είχαμε μία παραγωγική συζήτηση η οποία κάποια στιγμή θα συνεχιστεί ελπίζω και θα δούμε το θέμα των προεδρικών εκλογών στην πολιτική επιτροπή η οποία θα πάει στην κεντρική επιτροπή για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα που αφορούν το θέμα των προεδρικών εκλογών», ανέφερε ο Πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
.
«Εγώ είμαι εν δυνάμει υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας. Με αυτή την ιδιότητα και υπό αυτή την έννοια ήθελα να έχω αυτή τη συνάντηση με το κίνημα Οικολόγων», δήλωσε ο διπλωμάτης, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Η εξαγγελία της υποψηφιότητας του Ανδρέας Μαυρογιάννη η οποία προορίζεται αμέσως μετά την Παγκύπρια συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ, θα ολοκληρώσει και το παζλ των υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: