Ο Ερντογάν αλλάζει επισήμως στρατόπεδο; Κατηγορεί τον Κιλιτσντάρογλου ότι στηρίζει την Ελλάδα και τους συμμάχους της (!)

File Photo Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά της συζύγου του χαιρετούν το πλήθος κατά τον “εορτασμό” της Άλωσης της Πόλης EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE




Στο ταραγμένο του μυαλό ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να μεγαλώσει τις δόσεις λαϊκισμού καθώς καμία άλλη μέθοδος δεν τον βοηθά να ανακάμψει δημοσκοπικά στο δρόμο προς τις προεδρικές εκλογές που είναι ορισμένες για το 2023.

Ενώ όλα γύρω του καταρρέουν και η διεθνής απομόνωση της χώρας του μεγαλώνει ο πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας σε προσυνεδριακή συγκέντρωση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στα περίχωρα της Άγκυρας, επέλεξε να επιτεθεί στον κύριο πολιτικό του αντίπαλο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είναι επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, κατηγορώντας τον ότι δεν υποστηρίζει τη χώρα του (σ.σ. δηλαδή τον ίδιο) στην πολιτική που ακολουθείται στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, αλλά τους Έλληνες και τους συμμάχους τους.




Και καλά το πρώτο σκέλος της δήλωσης, αλλά το δεύτερο δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα ως προς τις επόμενες κινήσεις του Ερντογάν καθώς όλοι οι σύμμαχοι της Ελλάδας είναι και σύμμαχοι της Τουρκίας ασχέτως του επιπέδου των διακρατικών σχέσεων που έχουν οι γείτονες μαζί τους, σε αυτό το χρονικό σημείο.

Από την άλλη ο ίδιος ο Κιλιντζάρογλου που προφανώς γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά το παιχνίδι του λαϊκισμού είχε φροντίσει προκαταβολικά πριν από μερικές μέρες να ζητήσει από τον Ερντογάν να σκληρύνει τη στάση του στο Αιγαίο σημειώνοντας χαρακτηριστικά «αν τολμάς κάνε ένα βήμα για τα καταληφθέντα και εξοπλισθέντα νησιά. Εμείς θα σε στηρίξουμε».

Hellas Journal με πληροφορίες και από ertnews.gr / Ανδριάνα Μαγγανιά

Κόντρα στο 70% της τουρκικής κοινωνίας ο Ερντογάν: Θέλουν δημοκρατική και κοσμική χώρα * Δημοσκόπηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: