Νούρης για Τουρκία: Eπιδίδεται σε έναν «αλλότροπο τύπο εποικισμού» των ελεύθερων περιοχών μέσω παράτυπων μεταναστών

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής. Φωτογραφία Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.




Η Τουρκία, πέραν από τη συστηματική πολιτική εποικισμού του κατεχομένου τμήματος της Κύπρου, τα τελευταία έτη επιδίδεται σε έναν «αλλότροπο τύπο εποικισμού» των ελεύθερων περιοχών μέσω των παράτυπων μεταναστών, δήλωσε μεταξύ άλλων ο ΥΠΕΣ Νίκος Μούρης.

Ο ΥΠΕΣ τόνισε ότι οι παράτυποι μετανάστες ωθούνται κατά χιλιάδες από την Τουρκία μέσω της πράσινης γραμμής προς τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, καθιστώντας πρόδηλους τους σκοπούς της για δημογραφική αλλοίωση της χώρας, αλλά και για την πρόκληση οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων στη δική μας πλευρά.

Τα προαναφερθέντα ο κος Νούρης επεσήμανε στον χαιρετισμός στα εγκαίνια του νέου Οικήματος του Σωματείου «Δικέφαλος Γερίου»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού:

“Είναι με μεγάλη χαρά που τελώ σήμερα τα εγκαίνια του νέου οικήματος του Σωματείου «Δικέφαλος Γερίου».

Ένα Σωματείο σύμβολο για το Γέρι, που με τη δράση του διατηρεί την πολιτιστική και εθνική ταυτότητα του τόπου μας.

Οφείλω λοιπόν να σας συγχαρώ για τις άοκνες προσπάθειές σας. Σημειώνω την τεράστια και δύσκολη προσπάθεια για επαναδραστηριοποίηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στην πετόσφαιρα για τις νεανίδες, κορασίδες και παγκορασίδες, αλλά και στο ποδόσφαιρο για μικρά παιδιά και στην καλαθόσφαιρα για τους άνδρες.

Με αυτόν τον τρόπο σας συμβάλλετε στην υγιή ενασχόληση της νεολαίας μας, σε μια περίοδο που η κοινωνία χρειάζεται να κρατήσει τα παιδιά μας μακριά από τις κοινωνικές προκλήσεις και προβλήματα.

Συγχαρητήρια σας αξίζουν και για την πρωτοβουλία σας να μεταφέρετε τη στέγη του οικήματος στην κεντρική πλατεία του Δήμου Γερίου, αποδεικνύοντας μέσα από την ενέργεια σας αυτή την επιθυμία σας, να προσδώσετε μια νέα πνοή και ζωντάνια τόσο στο ίδιο το Σωματείο, όσο και στο κέντρο του Δήμου.

Το οίκημα, το οποίο λοιπόν εγκαινιάζουμε σήμερα, είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει ένα κέντρο συνάθροισης για τους νέους και οικογένειες του Δήμου, αλλά και τα μέλη και φίλους του Δικέφαλου. Θα καταστεί ένας πόλος ανάπτυξης της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής, αλλά και διατήρησης του εθνικού πολιτιστικού μας στοιχείου και ταυτότητας.

Κύριες και κύριοι,

Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο, που οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό μας δημιουργούν έντονο το αίσθημα της ματαιότητας, η εθνική συνείδηση και η ανάκληση της ιστορικής μνήμης αποτελούν σημαντικούς πολέμιους της λησμονιάς.

Σε λίγες ημέρες ξυπνούν οι μαύρες μνήμες του 1974, της επαίσχυντης εισβολής του «Αττίλα». Μνήμες που δεν καταποντίστηκαν στο πέλαγος της λήθης.

Αμετάθετος στόχος μας, κύριες και κύριοι, ήταν και παραμένει, η εξεύρεση μίας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, όπου με τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας θα δημιουργηθεί ένα κράτος με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Δυστυχώς, η τουρκική αδιαλλαξία και η επιθετικότητα, οι ανομολόγητες επιδιώξεις της Άγκυρας, αλλά και η εκτός πραγματικότητας τουρκική απαίτηση για λύση δύο κρατών, δεν επιτρέπουν ιδιαίτερη αισιοδοξία.

Παρά τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για πρόοδο στο Κυπριακό και επάνοδο στις συνομιλίες, η Τουρκία εμμένει στην κλιμάκωση της προκλητικής και επιθετικής της συμπεριφοράς, παραβιάζοντας με θράσος το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, με τις έκνομες ενέργειές της να στρέφονται εναντίον της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Τουρκία, πέραν από τη συστηματική πολιτική εποικισμού του κατεχομένου τμήματος της Κύπρου, τα τελευταία έτη επιδίδεται σε έναν «αλλότροπο τύπο εποικισμού» των ελεύθερων περιοχών μέσω των παράτυπων μεταναστών, που κατά χιλιάδες ωθούνται από την Τουρκία μέσω της πράσινης γραμμής προς τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, καθιστώντας πρόδηλους τους σκοπούς της για δημογραφική αλλοίωση της χώρας, αλλά και για την πρόκληση οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων στη δική μας πλευρά.

Μπροστά στις απειλές αυτές, η Κυβέρνηση συνεχίζει ακατάπαυστα να στηλιτεύει προς κάθε κατεύθυνση τις παράνομες ενέργειες, που αντιβαίνουν το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τονίζοντας την ανάγκη αναστροφής των τουρκικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων των τετελεσμένων που επιχειρούν στην κλειστή πόλη των Βαρωσίων, αλλά και της εργαλειοποίησης των μεταναστών.

Αγαπητοί,

Συνεχίστε να διαδραματίζετε τον ρόλο πυρήνα εθνικής συσπείρωσης των νέων και των κατοίκων της περιοχής. Εύχομαι το νέο αυτό οίκημα να δώσει τη δυνατότητα για την ανάπτυξη ακόμη περισσότερων δραστηριοτήτων.

H κυβέρνησή μας, αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών στηρίζουν ενεργά τα Σωματεία αλλά και όλα τα οργανωμένα σύνολα που συμβάλλουν στη διαμόρφωση μίας καλύτερης και πιο ανθεκτικής κοινωνίας.”

Χριστοδουλίδης στην ηγεσία ΕΔΕΚ: Ενδεχόμενη συνεργασία δεν αναιρεί την αυτονομία του κόμματος ή τη δική μου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: