Κεραυνοί πάνω από την Αθήνα: Χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις σε όλη τη χώρα * Ωραίο θέαμα αλλά επικίνδυνο…

File photo Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει αστραπές πάνω από την Αθήνα, κατά τη διάρκεια καταιγίδας, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022. Τρίτη 7 Ιουνίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστούν τα ισχυρά φαινόμενα για τα οποία προειδοποίησε με έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ.

Ήδη από χθες ισχυρές βροχές, καταιγίδες συνοδευόμενες από πολλούς κεραυνούς εκδηλώθηκαν στην ηπειρωτική κυρίως χώρα, ενώ οι λάμψεις των κεραυνών ήταν ιδιαίτερα αισθητές και ορατές στην Αττική.

Να σημειωθεί ότι οι κεραυνοί προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και στην Πυροσβεστική η οποία χθες προειδοποίησε ότι σε αρκετές περιπτώσεις προκαλούν ή μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός  υπογράμμισε ότι τις μεσημεριανές ώρες χθες καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα, η οποία θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ προσέθεσε ότι οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς, όπως τόνισε, οι καταιγίδες συνοδεύονται από χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις, που σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: