Καταδίκη του τουρκικού αναθεωρητισμού από τον Δένδια στο Βελιγράδι

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Σ΄ρβο ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς στο Βελιγράδι. Photo via Twitter@NikosDendias




Τον τουρκικό αναθεωρητισμό κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, από το Βελιγράδι, επισημαίνοντας την καίρια διαφορά της τρέχουσας κλιμάκωσης σε σχέση με τις εντάσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

«Αντιμετωπίζουμε περαιτέρω κλιμάκωση με αναθεωρητική ρητορική και απειλές από την γειτονική μας Τουρκία, είπε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Υπογραμμίζω την διαφορά από την στιγμή που η Τουρκία δημόσια και επανειλημμένα δήλωσε ότι θέλει να διακόψει κάθε δεσμό με την Ελλάδα και επίσης αφού αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου προβάλλοντας αβάσιμους ισχυρισμούς τους οποίους εμείς κατηγορηματικά απορρίπτουμε».

Ο υπουργός Εξωτερικών, κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι, τέταρτο σταθμό της περιοδείας του στα Δυτικά Βαλκάνια, έγινε δεκτός την Παρασκευή από τον Σέρβο Πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Σερβίας. Συζητήθηκαν, επίσης, η ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας είχε συνομιλίες με τον Σέρβο ομόλογό του N.Selakovic, για τα εξής θέματα:

* ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας

* επικείμενη Σύνοδος Κορυφής Διαδικασίας Συνεργασίας ΝΑ Ευρώπης
* προοπτική της Σερβίας & Δυτ. Βαλκανίων στην ΕΕ
* εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας, I.Dačić, με τον οποίο – όπως ανέφερε μέσω Twitter – είχε «μια γόνιμη συζήτηση για την περαιτέρω ενδυνάμωση των ιστορικών διμερών σχέσεων & της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και τις περιφερειακές εξελίξεις».

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Η Ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων στο επίκεντρο της επίσκεψης Δένδια στη Σερβία- Ταύτιση απόψεων με το Σέρβο ομόλογό του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: