Η Τουρκία λαμβάνει έκτακτα δημοσιονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης

FILE PHOTO: Ένας άστεγος ζητιανεύει έξω από ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην οδό Istiklal στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία. EPA, SEDAT SUNA




Η κυβέρνηση της Τουρκίας υπέβαλε πρόταση στο κοινοβούλιο για την έγκριση ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους 1 τρισεκατομμυρίου λιρών (57,74 δισεκατομμύρια δολάρια) για την κάλυψη του αυξανόμενου κόστους αντιμετώπισης της διολίσθησης του εθνικού νομίσματος, της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας και του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού.

Τα παραπάνω μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο σχετικές πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

«Σημαντικές αυξήσεις έχουν σημειωθεί στις γενικές τιμές ως αποτέλεσμα των οικονομικών και γεωπολιτικών εξελίξεων σε όλο τον κόσμο και στην Τουρκία, επομένως προέκυψε η ανάγκη να γίνουν επίσης αυξήσεις στις πληρωμές του προϋπολογισμού», αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος στην πρότασή του σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Όπως εξάλλου σημειώνεται, για να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος, η τουρκική κυβέρνηση εισήγαγε το 2021 επιδοτήσεις καυσίμων, ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου συνολικού ύψους 200 δισεκατομμυρίων λιρών (11,6 δισεκατομμύρια δολάρια), αλλά το ενεργειακό κόστος έχει αυξηθεί πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

ΠΗΓΗ: Reuters, Turkey proposes 1 trln lira extra budget to tackle rising costs- news agency

Ο Όμιλος ΟΤΕ συμμετέχει στο The Boardroom υποστηρίζοντας την ενδυνάμωση των γυναικών στον εργασιακό χώρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: