Η μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων: 144 Ουκρανοί επέστρεψαν στην πατρίδα τους * Οι 95 υπερασπιστές του Αζοφστάλ

File photo: Τραυματισμένοι και ακρωτηριασμένοι Ουκρανοί στρατιώτες, σε καταφύγιο στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη. EPA, REGIMENT AZOV PRESS SERVICE, HANDOUT EDITORIAL USE ONLY




Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι αντάλλαξε με τη Ρωσία 144 στρατιώτες, ανάμεσά τους 95 “υπερασπιστές του Αζοφστάλ” στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, οι οποίοι είχαν προασπίσει μέχρι τελευταία στιγμή την πόλη – λιμάνι που πολιορκείτο από τον ρωσικό στρατό επί εβδομάδες πριν τελικά πέσει στα χέρια του.

“Είναι η μεγαλύτερη ανταλλαγή (με τη Μόσχα) από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή”, δήλωσε στο Telegram η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών, που υπάγεται στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τόπο ή την ημερομηνία της επιχείρησης.

Έγινε άλλη μια ανταλλαγή αιχμαλώτων, χάρη στην οποία 144 Ουκρανοί υπερασπιστές επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταλλαγή από την πλήρη ρωσική εισβολή. Από τους 144 που απελευθερώθηκαν, οι 95 είναι υπερασπιστές του Azovstal. », αναφέρει η ανακοίνωση.

Πενήντα εννέα στρατιώτες που απελευθερώθηκαν ανήκουν στην Εθνική Φρουρά. 30 στο Ναυτικό,  28  στις Ένοπλες Δυνάμεις. 17 στην  Κρατική Συνοριακή Φύλαξη· 9 στις  Δυνάμεις εδαφικής άμυνας  και 1 στην Εθνική Αστυνομία.

Από αυτούς οι 23 είναι αξιωματικοί και οι 69 λοχίες και υπαξιωματικοί. Ο μεγαλύτερος από τους αποφυλακισμένους είναι 65, ο νεότερος 19.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι από τους αποφυλακισμένους Ουκρανούς έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα: τραύματα από πυροβολισμούς και θραύσματα, τραύματα από εκρηκτικά, εγκαύματα, κατάγματα και ακρωτηριασμούς.

Όλοι τους λαμβάνουν πλέον την κατάλληλη επείγουσα ιατρική και ψυχολογική φροντίδα.

Με πληροφορίες από AFP/ukrinform

Το καθεστώς Άσαντ αναγνώρισε την ανεξαρτησία Λουχάνσκ και Ντονέτσκ από την Ουκρανία

Το καθεστώς Άσαντ αναγνώρισε την ανεξαρτησία Λουχάνσκ και Ντονέτσκ από την Ουκρανία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: